A „Tennis Classics – Trónkövetelők” reklámkampánnyal és a jegyeladás megkezdésével megindult a visszaszámlálás november 18-ig, amikor a jövő klasszikusai a Papp László Budapest Sportarénában csapnak össze a közönség kegyeiért. Raonic és Gulbis, Fognini és Thiem mind a legszűkebb élmezőny tagjai – és talán már csak egy lépés választja el őket, hogy letaszítsák a trónról az uralkodókat.
„A tenisz esszenciája a küzdelem, egyenlő feltételek között, hatalmas közönség szeme láttára kell legyőznöd a másikat”
– mondja Taróczy Balázs versenyigazgató.
„A közönség tavaly nagyra értékelte az új lebonyolítást, maguk a játékosok is látható élvezettel vetik magukat a küzdelembe. A tét, a verseny, a győzelem lehetősége pedig kiváló hatással van a produktumra, s vele együtt a közönség hangulatára.”
Trónkövetelők néven fut a kampány, melynek újdonsága az eddigiekhez képest, hogy négy olyan játékos lép pályára egymás ellen, akik a következő évek meghatározó teniszezői lehetnek. Vajon tényleg megérett az idő az őrségváltásra? „Az idei év igazi áttörést hozott a profi teniszben” – folytatja hazánk legsikeresebb férfi teniszezője. „A jelenleg, immár hosszú évek óta uralkodó szupersztárok trónja több ízben megremegett, két Grand Slam-tornát is olyanok nyertek, akik eddig a tűz közelébe sem fértek, és szinte az összes nagy tornán eljutnak a végjátékig azok, akik évekig vártak erre a lehetőségre. Raonic, Gulbis, Nishikori, Thiem vagy Cilic megnyitotta a kaput, ami hatalmas lökést adhat a fiatal generációnak.”
ATP Eastbourne
Fucsovics hatalmas csatában jutott tovább Eastbourne-ban
11 ÓRÁJA
A hetedik Tennis Classics lebonyolítási rendje nem változik. A négy fiatal profi két elődöntőben méri össze erejét és tudását, a győztesek a döntőben csapnak össze a Tennis Classics trófeájáért, míg a két vesztes egy bemutató páros mérkőzésen a zseniális Mansour Bahramival garantálja a teniszünnepet a több ezer nézőnek. S hogy ki lesz a negyedik fellépő a páros mérkőzésen? Ez maradjon a szervezők meglepetése. A mezőny azonban teljes, lássuk, kik a Tennis Classics trónkövetelői!
Milos Raonic maga a megtestesült profizmus, aki a legendás Sampras nyomdokain halad, immár nem a világhír, hanem a tenisz Olümposzának meghódítására. A kanadai-montenegrói fiatalember mindent tud, amit tudni kell ahhoz, hogy tartósan az élvonal tagja lehessen, sőt, annál még talán kicsivel többet is. Rettegett adogatása, gyilkos tenyerese mellett olyan mentalitással rendelkezik, amely csak keveseknek adatik meg. Nem csoda, hogy az idei év egyik legkiegyensúlyozottabb teljesítményét nyújtva szinte minden tornán eljut a végjátékig, méghozzá nemcsak kisebb tornákon, hanem a Grand Slameken és ATP 1000-es versenyeken is. Edzője, a legendás Ivan Ljubicic véleménye szerint Milos személyében a közeljövő „Number 1”-ját tisztelhetjük. Ugyanígy nyilatkozott Budapesten a két évvel ezelőtti Tennis Classics szerb résztvevője, Janko Tipsarevic is. Milos Raonic 2014-es eredményei alapján immár stabil Top 10-es teniszező, az ATP-világranglista 6. helyéig jutott.

gulbis

Fotó: Eurosport

Ernests Gulbis sokáig elvesztegetett tehetségnek tűnt, pedig nagyszerű adottságai már évekkel ezelőtt nyilvánvalóak voltak. A remek családi háttérrel rendelkező lett fiatalembernek azonban idén végre sikerült az áttörés, hazája első Top 10-es teniszezőjeként úgy tűnik, megérett a nagy sikerre. 2014-ben már két ATP-tornagyőzelmet szerzett, megverte Berdychet, Dimitrovot, Del Potrót, a Roland Garroson pedig Federer legyőzésével jutott a legjobb négy közé. Jelenleg nincs olyan játékos a világon, aki biztonságban érezhetné magát, ha a háló másik oldalán Gulbis áll. Hihetetlen fizikuma, jellegzetes, egyedi játéka és kiismerhetetlensége egyre nehezebben megoldható feladat a legszűkebb elit számára is.
Fabio Fognini az egyre ritkább showmanek igazi mintapéldánya, aki azért nagyon vigyáz arra, hogy megtartsa az egyensúlyt a szórakoztatás és az eredményesség között. Persze a Top 20-ban tartósan csak a legeslegjobbak képesek megmaradni, Fognini pedig ilyen játékos. Elképesztő technikai képzettsége, kreativitása, de mindenekelőtt vibráló személyisége tette a pályák egyik legkedveltebb figurájává, akit nemcsak a közönség, de a játékosok is egyik kedvencükként neveznek meg. Ahol pályára lép, egy dologban lehetünk biztosak: hogy semmiben nem lehetünk biztosak! 2013-ban zsinórban három ATP-torna döntőjébe jutott be, amelyek közül kettőt meg is nyert, és 2014-ben is büszkélkedhet ATP-trófeával. Idén Andy Murray legyőzésével a Davis Kupa elődöntőjébe repítette az olasz csapatot, ahol tíz napja Genfben csak a Federerrel és Wawrinkával felálló svájci válogatott tudta megállítani Fogniniékat.
Dominic Thiem Ausztria büszkesége. A reménység státuszt idén átlépő bécsújhelyi fiú a Top 50 legfiatalabb tagjaként (a legújabb ATP-ranglistán a 36.) immár hazája első számú játékosa, akinek karrierje úgy alakul, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva. A világ egyik legjobb junior teniszezőjéből szisztematikus munkával, pár év alatt vált húsz éves korára a jövő generációjának legígéretesebb képviselőjévé. Immár nemcsak megszorítja a nála magasabban rangsorolt profikat, de mint azt Madridban az idei Australian Open bajnoka, Wawrinka legyőzésével mutatta, nem sok választja el attól, hogy csatlakozzon Raonicékhoz. Kreatív játéka üde színfolt, egykezes fonákja már most az egyik legjobb a világon, és egy kis rutin felszedésével könnyen lehet, hogy hamarosan már a Grand Slam-trófeák közvetlen közelében találkozunk vele.
A Tennis Classics 2014. november 18-án a Papp László Budapest Sportarénában kerül megrendezésre, jegyek elővételben augusztus 27-től már kaphatók a Ticket Express jegyirodáiban és online.
ATP Santa Ponsa
Medvedev idén először nyert meccset füvön, Thiem előnyből adta fel
12 ÓRÁJA
Tenisz
Pozitív doppingtesztet produkált, de megúszta az eltiltást az ukrán teniszező
13 ÓRÁJA