Srdjan Djokovic, az immáron 18-szoros Grand Slam-bajnok Novak Djokovic édesapja szokásához híven mértéktartóan nyilatkozott és óvatosan bánt a szavakkal a szerb

Kurir

című lapnak adott interjújában. Beszélt a Grand Slam-rekordról, a fiát ért támadásokról, valamint a tudatlan és elutasító Nyugatiakról.


Srdjan természetesen azzal kezdte, hogy véleménye szerint a fia nem olyan bánásmódban részesül, mint a többi játékos, és főleg nem olyanban, mint amit megérdemelne.
"Ha megnézzük a Nagy Hármast, ő az közülük, aki nem csak magáért harcol, hanem szem előtt tartja a többiek érdekeit is" mondta Srdjan Djokovic. "Szót emel azon játékosok érdekében, akiknek megélhetési gondjai vannak. Novak modora kifejezetten kellemes. Ahogy üdvözli a játékostársait, ahogy házigazdákkal, a szervezőkkel viselkedik, ahogy kezet nyújt az ellenfeleinek, amikor veszít. Melyik sportoló csinálja még ezt? Ehhez képest nagyon ritkán kap fair play-díjat. És tudják Federernek mennyi van? 15!"
Tenisz
"Tudom, mit akarok. Itt az ideje a Grand Slam-győzelemnek"
8 ÓRÁJA
A Grand Slam-rekord természetesen megkerülhetetlen téma volt az interjú során. Leginkább azért, mert Novak már csak két trófeára van Nadaltól és Federertől. A papa rendíthetetlenül hisz a fiában.
"A következő másfél évben Novak lesz a legjobb. Valamennyi statisztikai mutatóban."
Srdjan szerint nem könnyű kezelni azokat a támadásokat, amelyek a fiát érik. Ugyanakkor hozzátette, hogy a "normális emberek" szerte a világon szeretik őt.
Megvan a kilencedik: Novak Djokovic 2021-ben is besöpörte az Ausztrál Opent | Eurosport
Szponzorált tartalom A cikk támogatója a Novak Djokovic nyerte az Ausztrál Open döntőjét, miután három szettben, 7:5, 6:2, 6:2-re legyőzte Daniil Medvedevet. A világelső lényegesen stabilabban teniszezett a sokat rontó és fejben is széteső orosznál, ráadásul a fontos labdamenetek többségét is ő nyerte.
"Természetesen nehéz elviselni ezeket a támadásokat, hisz Novak az ellenkezőjét teszi annak, mint amit róla mondanak. Semmilyen okot nem ad arra, hogy így álljanak hozzá. Persze a normális emberek szeretik őt világszerte. Azon már gondolkodott bárki is, miért épp Kínában játszik a legjobban? Ott érzi a szeretetet, a valódi szeretetet. Ezt Nyugaton nem tapasztalhatja meg. Nyugaton azt gondolják, hogy csak ők léteznek a világon, holott igazából csak ötödikek a sorban. Kína, India, Oroszország, Brazília, Afrika, Novak istenségnek számít mindenhol."
Bár a britek le akarták őt nyúlni, Novak és a család hű maradt Szerbiához. Otthon persze imádják őt, bár azért ott sem mindenki.
"Tizenöt évvel ezelőtt azt akarták a britek, hogy Novak és Murray honfitársak legyenek. De akkor összeült a család, és megbeszéltük, hogy mi szerbek vagyunk, eszünk ágában sincs állampolgárságot váltani. A szerb lakosság 97 százaléka számára ő része a nagy szerb családnak. Két-három százalék gondolja csak úgy hogy kozmopolita, túlságosan nyugatias. Véleményem szerint Novak még a nagyapja életét is meghosszabbította néhány évvel. 'Grandpa Nola' súlyos betegen is imádta nézni a meccseit. Nagyon türelmetlen volt, amikor játszott, úgyhogy Novak a teniszével adott még neki néhány évet. Több barátom is hasonlókat mesélt. Hála a fiamnak, az idősek értelmet találtak az életükben."
Srdjan azonban még ennél is tovább ment, ugyanis egyfajta megváltónak nevezte Novakot, akit sem a pályán, sem azon kívül nem lehet megállítani.
Djokovic úgy Melbourne királya, mint Odüsszeusz volt Ithakáé, bolyongásai után kilencedszerre tért vissza oda győztesként | Eurosport
Szponzorált tartalom A cikk támogatója a A vártnál jóval simább mérkőzést hozott az Ausztrál Open idei férfi egyes döntője, Novak Djokovic esélyt sem hagyott a játékát elveszítő, fejben teljesen szétesett Daniil Medvedevnek, így kilencedik alkalommal diadalmaskodott Melbourne-ben. A világelső hosszabb nyilatkozatban értékelte újabb győzelmét.
"A szerb nép a legrosszabb időszakát élte, amikor Isten elküldte őt nekünk, hogy a segítségével megmutassa, normális emberek vagyunk, nem pedig barbárok és gyilkosok. A nyugati világ úgy próbálta őt megállítani, hogy eleinte nem vettek róla tudomást, és csak Federerre és Nadalra figyeltek. De meg kell érteni, hogy őt semmilyen módon nem lehet megállítani. Ez a huzavona már tíz éve megy, ahelyett, hogy megadnák magukat és elismernék, hogy Novak a legjobb a világon. Ő senki máshoz sem hasonlítható."
A papa szerint azért is rendkívüli, amit a fia véghez vitt, mert a kezdet iszonyú nehéz volt a család számára. De Novak nagy harcos, úgyhogy a befektetett munka kifizetődött.
"A legnehezebb időszakban neveltük őt fel Szerbiában, bombatámadások közepette. Mára ő lett az ország legfőbb képviselője a világban, egy igazi hazafi. Nemcsak teniszben a legjobb, összességében is a világ egyik legjobb sportolója."
"Nem volt képes túljutni a frusztrációján"- Toni Nadalt meglepte, hogy Medvedev nem volt ellenfele Djokovicnak | Eurosport
Szponzorált tartalom A cikk támogatója a Toni Nadal szerint Daniil Medvedev nem bírta el a nyomást Novak Djokovic ellen az Ausztrál Open döntőjében, ezért nem tudott riválisa lenni a világelsőnek. A spanyolt meglepte, hogy az első szettel el is dőlt a trófea sorsa.
Srdjan méltatta a feltörekvő generáció képviselőit, igaz, valamiért csak az oroszokat, vagy a részben orosz származásúakat említette. Érdekes módon szóba hozta a kínai teniszt is, utalva ezzel a hanyatló nyugat válságára. 
"Medvedev, Rublev, Tsitsipas, Zverev, ők fantasztikus játékosok. A legtöbb fiatal orosz származású, már nem csak a Nyugatról szól ez az egész. A kínai tenisz is jön fölfelé. A Nyugatiaknak meg kell érteniük, hogy mi is tudunk egy s mást a világról. És, ami a legfontosabb: tudjuk, hogy üssük a labdát. Novak mindent megváltoztatott, és most itt a fiatal orosz teniszezők támadása. Ami Medvedevet illeti, ő egy kiváló játékos, de meg kell várnia, amíg Novak, Federer és Nadal szögre akasztják az ütőiket. Ők hárman folyamatosan kihívás elé állították és ezáltal jobbá tették egymást."
Blick
Tenisz
Nadal válaszolt az őt érintő GOAT-kérdésre, de neki fontosabb, hogy jó emlékeket őrizzenek róla
10 ÓRÁJA
Tenisz
Zverev nem számít zökkenőmentes visszatérésre súlyos bokasérüléséből
TEGNAP - 20:17