Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Rune rekordbeállítással döntős Rómában, Medvedevet az eső sem zavarta meg

Minich Réka

Frissítve 21/05/2023 - 10:47 GMT+2

Novak Djokovic legyőzése után újabb nagy skalpot ejtett a fiatal dán, Holger Rune. A 7. kiemelt szetthátrányból tudott fordítani és így élete 3. ATP 1000-es tornadöntőjére készülhet. Ellenfele az a Daniil Medvedev lesz, aki a korábbi években még az első fordulóból sem tudott továbbmenni.

Fájdalmasan hosszú esőszünet és kacsatánc - így jutott döntőbe Daniil Medvedev Rómában

Holger Rune rekorbeállítással jutott be a római döntőbe, ahol a salakot híresen utáló Daniil Medvedev lesz az ellenfele.
Az első játszmában még rövidítést követően Ruud vezetett, majd a második szettet is ő kezdte jobban, már 4-2-re vezetett. Rune viszont egymás után kétszer is el tudta venni Ruud adogatását és egyenlített. A döntő játszmában már Rune irányított, 4-1-es vezetés után még egyszer brékelt, ezzel pedig ő jutott a döntőbe.
A fiatal dán mindegyik bréklabdáját kihasználta, miközben Ruud csak egyet tudott pontra váltani. Rune ezzel sorozatban hetedjére nyert top 5-ben lévő ellenfél ellen, ezzel pedig ő lett a történelemben az 5. olyan játékos, aki erre képes volt.
A mérkőzés után – nem meglepő módon – Rune is azt emelte ki, hogy a legjobbak ellen tudja a legjobb teniszét nyújtani.
„Akkor vagyok a legjobb, ha igazán nagy játékosok ellen léphetek pályára. Ellenük szükségem is van rá. Szerencsére már elég sokszor meg tudtam mutatni, ami nem rossz, hiszen nyilván ezek a legnehezebb meccsek.”
Az egyetlen vereségét még a 2021-es US Openen szenvedte el Novak Djokovic ellen, de a szerbet azóta már kétszer is megverte. Ezzel a győzelemmel Rune tovább javít a legjobb világranglistás helyezésén, a 6. helyre léphet előre a döntő eredményétől függetlenül.
picture

L'urlo liberatorio di Holger Rune, Masters 1000 Roma, Getty Images

Fotó: Getty Images

„Szeretek Olaszországban és Rómában játszani, mindig remek a hangulat. A szurkolók nagy energiát adnak, mindig szenvedélyesek. Jó formában vagyok, örülök is neki, izgatott vagyok a döntő miatt. Mindegy, hogy kivel játszom, nehéz meccs lesz, az tuti.
Fejben erős maradtam végig a mérkőzésen, pedig az elején nem játszottam jól, el is vesztettem az első játszmát. Nehéz helyzetben voltam, de végig hittem a győzelemben. Bízom abban, ahogy játszom, szerencsére most is sikerült megtalálni a teniszemet. Végül sikerült nyernem, ami miatt nagyon boldog vagyok.”
A korábbi komolyabb összetűzésük ellenére egyáltalán nem volt feszültség a pályán a játékosok között, Ruud a mérkőzés után elismerően is nyilatkozott Rune teljesítményéről.
„Félelem nélkül játszik, egészen korán üti meg a labdákat, ami figyelemre méltó salakon. Nem tipikus, hiszen itt sokszor kiszámíthatatlanul pattan a labda, de ennek ellenére Runénak nagyon jól ment. Néha, amikor nem a legjobban küldtem át neki a labdákat rögtön nyerőkkel válaszolt. Nagyon jól csinálta.”
A második elődöntőben a római eső sem tudta megtörni Daniil Medvedevet, aki két játszmában győzte le Stefanos Tsitsipast. Az orosz korábban az első fordulón sem tudott túljutni az olasz fővárosban, de idén meglepően jól játszik salakon is. A meccset kétszer is meg kellett szakítani az eső miatt, végül majdnem 5 órával a kezdés után ért véget, Medvedev viszont egész végig meg tudta őrizni a koncentrációját. A mérkőzés után így nyilatkozott az orosz:
„Élveztem a mai játékot. Nehéz volt az eső miatt, vagy hatszor-hétszer melegítettem be, ami néha meg tud zavarni fejben. Most viszont csak nevettem az egészen, jól kezeltem a helyzetet.”
picture

Holger Rune és Daniil Medvedev

Fotó: Getty Images

Rune és Medvedev nemrég Monte-Carlóban játszhatott egymás ellen salakon, amit a fiatal dán nyert meg. Medvedev a döntő esélyeiről is mesélt:
„A legutóbbi vereségem után is elmondtam, hogy szerintem Rune salakon a legerősebb, de persze máshol is erős. Most viszont sokkal jobb formában érzem magam, többet tudtam edzeni és meccset játszani is. Megpróbálom, hogy a legjobbamat nyújtsam a döntőben is, biztos vagyok benne, hogy remek mérkőzés lesz.”
A döntőt vasárnap délután 4 órától rendezik, a meccset az Eurosport 2-ön követhetitek élőben.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés