Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Medvedev: Boldog vagyok, hogy bizonyítani tudtam magamnak és mindenki másnak is

Dani Bálint

Frissítve 21/05/2023 - 20:50 GMT+2

Daniil Medvedev nyerte a római ATP 1000-es salakpályás tenisztornát, miután a döntőben 7:5, 7:5-re legyőzte a dán Holger Runét. Ez volt az orosz hatodik Masters-győzelme pályafutása során.

Medvedev legyőzte Runét a döntőben, élete első salakos tornáját nyerte

És az első, amelyet salakon szerzett.

Korábban sosem tudott mérkőzést nyerni a római mesterversenyen a friss bajnok (háromszor próbálkozott korábban, de mindig az első forduló volt a végállomás), most viszont nem csupán mérkőzést, mérkőzéseket, hanem egyből a tornagyőzelmet is megszerezte.
Ahogyan az egész héten, a döntő napján is megnehezítette a szervezők és a játékosok dolgát is az eső. A kezdési időpontot közel két órát kellett csúsztatni. Medvedev egészen kiváló játékkal rukkolt elő a római tornán, ahol legyőzte többek között a döntőig vezető úton a 2017-es bajnok Alexander Zverevet, az elődöntőben pedig a tavalyi döntős Stefanos Tsitsipast.
Mindig szeretnék hinni magamban, és mindig szeretném megnyerni a legnagyobb tornákat.
- mondta a finálét követően Medvedev., aki csak egyetlen szettet veszített római menetelése alatt.
"De ezzel együtt nem gondoltam, hogy meg tudok nyerni egy 1000-es tornát ezen a borításon, mert karrierem túlnyomó részében utáltam. Utáltam játszani rajta, nem éreztem jól magam és semmi sem működött a játékomból salakon.
Rómát megelőzően Madridban és Monte-Carlóban nem éreztem rosszul magam. Úgy gondoltam: Oké, folytassuk. Így érkeztem ide, aztán jól mentek az edzések is és mondtam az edzőmnek, hogy nem tudom mi történik, de csodálatosan érzem magam, meglátjuk, mi lesz. De az érzés egy dolog, a legjobb játékosok ellen kell játszanod, hogy sikerüljön a tornagyőzelem. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült bizonyítanom magamnak és mindenki másnak is, hogy képes vagyok ezt véghez vinni salakon is". - zárta gondolatait a győztes.
forrás: részben ATP Tour
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés