Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Świąteket nem érdekli, hogy ő az esélyes a Roland Garroson, Sabalenka pedig motiválja

Minich Réka

Frissítve 13/05/2023 - 13:52 GMT+2

Iga Świątek az Australian Open után elmondta, hogy a korai kiesésében az is fontos szerepet játszott, hogy nagyon rágörcsölt a győzelemre, a játék élvezete helyett pedig inkább a vereségtől való félelem uralta a gondolatait. A Roland Garroson sem lesz könnyebb dolga, hiszen mindenki tőle várja a győzelmet, de a lengyel lány elmondta, hogy már képes kizárni a nyomást.

Swiatek Rómában a Garrosról és Sabalenkáról is nyilatkozott

2020 és 2022 után idén harmadszorra nyerne Roland Garrost Iga Świątek, aki már képes kizárni a szurkolók felől érkező nyomást és csak magára akar koncentrálni.
2020-ban óriási meglepetésre, szettveszteség nélkül nyerte meg élete első Grand Slam tornáját Iga Świątek, tavaly viszont már világelsőként, a legnagyobb esélyeshez méltóan szerezte meg újra a párizsi tornagyőzelmet. Idén az első Grand Slam nem sikerült túl jól a saját mércéjéhez képest, elmondása szerint nem tudta kezelni a nyomást.
A Roland Garroson sem lettek kisebbek az elvárások Świątek felé, hiszen a salak a legerősebb borításának számít. A római tornán az Eurosportnak nyilatkozott a lengyel világelső, ahol a mentális felkészülés mellett szóba került az újonnan formálódó rivalizálás közte és Aryna Sabalenka között is.
„Nem különösebben érdekel, hogy engem tekintenek esélyesnek Párizsban. Nem akarok azzal foglalkozni, hogy mások mit gondolnak. szerencsére egész jól ki tudom zárni a közösségi médiát az életemből, hogy csak a teniszre koncentráljak.
Sosem könnyű nyerni, egy torna mindig tele van jó és rossz pillanatokkal. Tavaly sikerült csak magamra fókuszálni, össze is jött a győzelem. Mindig nagyon élvezem, ha salakon játszhatok, remélem ez idén is így lesz.
Egyetértek Arynával, ha van egy olyan jól játszó ellenfeled, mint ő, az mindig jobb teljesítményre késztet. Mindig a legjobbamat kell nyújtanom, ha ő is ott van, ez csak jó lehet mindkettőnknek.
Emlékszem, hogy két éve Ashleigh Barty ellen is ezt éreztem. Akkor a nyeséseit próbáltam is lemásolni, hiszen az övé volt a legjobb az egész mezőnyben. Örülök, hogy most is van egy olyan ellenfelem, aki miatt mindig a maximumot kell hoznom.”
Świątek idén egyelőre nem tudja hozni a tavalyi elképesztő dominanciáját, Ausztráliában és Indian Wellsben is Elena Rybakinától kapott ki, a miami tornát pedig sérülés miatt ki kellett hagynia.
A római salakos torna előtt viszont optimistán nyilatkozott a lengyel, szerinte az elmúlt hónapokban elvégzett munka meg fogja hozni az eredményét.
„A szezon nagyon hosszú, nem várhatom el magamtól, hogy mindig a csúcson legyek. Tudom, hogy stresszes az életünk, mindig lesznek nehézségeim.
Az év elején viszont nehezebbnek éreztem, mint általában. Azóta viszont jól sikerült az elvégzett munka, remélem túl vagyunk ezen a perióduson.
Dubaiban már sikerült megtalálnom a ritmusomat, remélem, hogy ki is fog tartani. Próbálom megtartani a stabil alapokat, lépésről lépésre akarok haladni. Most csak Rómára koncentrálok.”
Az első lépés látványosan jól sikerült Świątek számára, hiszen játékot sem veszítve, 6-0, 6-0-ra győzte le a második fordulóban Anastasia Pavlyuchenkovát. Świątek pályafutása során már harmadjára nyert a lehető legnagyobb különbséggel, érdekesség, hogy 2021-ben szintén Rómában verte meg ennyire Karolina Pliskovát, akkor ráadásul a döntőben sikerült ekkora dominanciát mutatnia. Korábban egy torna történetében kétszer csak Chris Evert tudta ezt az eredményt hozni.
A római torna harmadik fordulójában az ukrán Lesia Tsurenko lesz az ellenfele Świąteknek.
Forrás: eurosport.com
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés