Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Świątek nem tervezi ritkítani a versenynaptárát, ahol tud, elindul, idén az olimpia van a fókuszában

Takács Márton

Frissítve 08/03/2024 - 18:08 GMT+1

Indian Wells - Míg az élvonalbeli játékosok közül néhányan csökkentik a programjukat, hogy csak a legrangosabb versenyekre koncentráljanak, addig a világelső Iga Świątek jelenleg nem tervezi ezt. A lengyel topteniszező azt mondja, hogy még mindig abban a szakaszban és életkorban van, amikor mindenhol játszani akar, és nem fog eseményeket kihagyni.

Cseh csoda: a 19 éves Noskova élete legnagyobb győzelmével búcsúztatta a világelső Swiateket

Iga Świątek még nem súlyoz a tornák között, amelyiken részt tud venni, azon játszik.
Iga Świątek elárulta, hogy egyelőre nem tervezi a teniszprogramja átszervezését a legnagyobb események előtérbe helyezése érdekében. Idei célja, hogy a legjobb formában legyen a párizsi olimpiára.
Több topjátékos, köztük Novak Djokovic és Serena Williams is úgy döntött karrierje második felében, hogy racionalizálja az időbeosztását, hogy csakis a legrangosabb versenyekre koncentrálhasson. Ezek a döntések azonban olyan évek után születtek, amikor többnyire a teljes szezont végigjátszották.
A világelső Świątek még csak 22 éves, így azért jobban indokolható az a hozzáállás, hogy mindenhol teniszezni akar.
"Talán a jövőben okosabb, ha olyan játékos leszek, aki kihagy néhány tornát, és inkább a fontosakra koncentrál" - mondta Indian Wellsben Świątek.
"Tényleg úgy ütemezzük a naptárunkat, hogy ne kapkodjunk a pontokért vagy bármi másért. Most még abban a szakaszban vagyok, amikor mindenhol játszani akarok. Különösen azokat a versenyeken, amelyeken tudom, hogy jól éreztem magam.
Az olimpia előtt biztosan nehéz lenne eldöntenem, hogy mit hagyjak ki, csak azért, hogy friss maradjak és megfelelő időm legyen a regenerálódásra. Majd meglátjuk, de ha szükség lesz rá, akkor lehet, hogy megteszem."
picture

Swiatek - Samsonova China Open döntő összefoglaló

Świątek olimpián Tokióban debütált, ahol a második fordulóban kikapott Paula Badosától. Ő lesz az aranyérem legfőbb várományosa ezen a nyáron, amikor az olimpiai teniszversenyt a Roland Garros pályáin rendezik, ahol már háromszor nyerte meg a francia nyílt teniszbajnokságot.
"Az biztos, hogy készen akarok állni az olimpiára, ez egy fontos verseny. Másrészt a teniszben sok esélyed van. Szeretnék ott jól szerepelni, de próbálok nem túl nagy nyomást helyezni magamra." – tette hozzá.
A lengyel idén eddig négy tornán, a United Cupon, az Australian Openen, a Qatar Openen és a Dubai Openen vett részt. Indian Wells után a Miami Openen fog játszani, majd ezt követően áttér a salakra, amely pályafutása eddigi legsikeresebb felülete.
"Még mindig úgy érzem, hogy sokat tudok játszani. Megbirkózom vele. Meg akarom próbálni, és nem akarok kihagyni egyetlen lehetőséget sem. Azt hiszem, ha okosabb leszek, az a tapasztalattal jön, és képes leszek meghozni ezeket a döntéseket.
De egyelőre, amikor erről beszéltünk, rájöttünk, hogy nagyon tetszenek ezek a versenyek, amiket most rendeznek, különösen salakon. Szóval nem érezném magam kényelmesen, ha kihagynék egyet is.” - tette hozzá a menetrendjéről.
picture

US Open: Swiatek - Ostapenko - a mérkőzés legjobb pillanatai

Świątek Danielle Collins ellen kezdi meg Indian Wells-i szereplését, majd a harmadik fordulóban Linda Noskovával találkozhat. Mindkettejükkel játszott az AO-n januárban, Collins az első, Noskova a harmadik körben volt az ellenfele – utóbbi búcsúztatta a világelsőt.
"Vicces, hogy ennyi játékos van, és idén nem játszottunk sok tornát, de van rá esély, hogy ismét Danielle-lel találkozom" - mondta Świątek a sorsolás szeszélyéről.
"Másrészt viszont nem számít annyira, ha jól akarok játszani ezen a tornán, olyan játékosok ellen kell nyerni, akik igazán jók, és Danielle egy közülük. Készen állok majd."
picture

Świątek még az első idei Indian Wells-i meccse előtt beszélt a terveiről

Fotó: AFP

via eurosport.com

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés