Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Alcaraz bokasérülését legyőzve védte meg a címét Indian Wellsben

Minich Réka

Frissítve 18/03/2024 - 15:56 GMT+1

Nehezen indult a Daniil Medvedev elleni döntő Carlos Alcaraz számára Indian Wells-ben, de végül a második szettre már nem hagyott semmi kétséget a spanyol. Ezzel Alcaraz először nyert tornát a tavalyi wimbledoni győzelme óta, ráadásul mindössze hatodik játékosként sikerült számára a címvédés, Boris Becker mellett pedig másodikként 21 éves kora előtt.

Alcaraz szetthátrányból fordítva szakította meg Sinner veretlenségi sorozatát

Bokasérüléséből visszatérve, meccsről meccsre javulva sikerült Carlos Alcaraz számára a tornagyőzelem Indian Wells-ben.
2023 júliusában nyert utoljára tornát Carlos Alcaraz, aki kisebb hullámvölgybe került a tavalyi wimbledoni győzelme után. Korábban a fiatal spanyol mesélt is erről az időszakról, szerinte egyáltalán nem volt akkora probléma a formájával, mint ahogy azt a külső szemlélők vélhették.
Nemrég Rióban viszont megsérült a bokája, ami miatt komoly veszélyben volt a szereplése Indian Wells-ben. A győzelmi beszédében Alcaraz elismerte, hogy amikor megérkezett a torna helyszínére, még csak fél órát tudott ütögetni, raádásul azt is komolyabb mozgás nélkül.
A pályán nyújtott teljesítményét nem igazán látszott, hogy mivel kellett megküzdenie, hiszen mindössze két szettet bukott, amíg eljutott a végső győzelemig, ráadásul olyan ellenfelek ellen nyert, mint Jannik Sinner és Daniil Medvedev.
A döntőben Alcaraz lassan kezdett, Medvedev már 3-0-ra is vezetett az első játszmában, de sikerült az egyenlítés. Végül a szett rövidítésben dőlt el, annak ellenére, hogy Alcaraz többször is eljutott bréklabdáig, de azokat nem tudta kihasználni. A rövidítésben viszont már meg tudta törni az orosz védekezését és 7-5-re nyerve zárta le.
A másodikban már nem maradt kérdés, Alcaraz simán, 6-1-re nyert, miután az utolsó 13 pontból 11-et ő fejezett be. A pályán így nyilatkozott a spanyol a győzelme után:
„Remekül érzem magam, nagyon sokat jelent nekem ez a torna. Mindig különleges itt pályára lépnem, de idén méginkább így volt, hiszen nem tudtam, hogy képes leszek-e a legjobbamat nyújtani.
Nem volt a legjobb állapotban a bokám, sok kétség volt bennem, de nagyon örülök, hogy le tudtam győzni a problémáimat, most pedig már sokkal jobban is érzem magam.
Az elején eléggé ideges voltam, nem éreztem az ütéseimet, nehezen vettem fel a ritmust, de tudjuk, hogy a teniszben bármi megtörténhet. Három játékkal vissza tudtam jönni, feljavult a játékom, sikerült megnyugtatnom magam. Onnantól kezdve sokkal jobban ment minden.”
Daniil Medvedev nem volt csalódott a döntőt követően, hiszen számára igazán nehéznek bizonyultak a körülmények.
„Nehéz itt jól játszani, a szervák kevésbé számítanak, olyankor nekem pedig mindig nehezebb egy kicsit. Összességében nagyon örülök az elmúlt két hétben nyújtott teljesítményemnek. A meccs után az öltözőben is úgy éreztem, hogy nincs semmi, amit másképp csinálnék. Nyilván néhány ütésem lehetett volna jobb, de ha az egész meccset nézzük, akkor nem én voltam rossz, hanem Carlos volt nagyon jó.
Az első játszmában nagyot javult, de ekkor még sikerült meccsben maradnom, annak ellenére, hogy már akkor jobb volt nálam egy kicsit. A végén én csak egyre gyengébb lettem, ő viszont folyamatosan egyre jobb lett. Hogy is szokták mondani? A végeredmény nem tükrözi a meccs tényleges képét.
Ennek ellenére elégedett vagyok. Amikor utoljára kikaptam az Indian Wells-i döntőben, akkor utána nyerni tudtam Miamiban, idén is erre törekszem.
Ez a pálya számomra nehéz terep, de mindig nyerni akarok. Idén jobban is ment a döntőben Carlos ellen, mint tavaly, amikor lesöpört a pályáról, most legalább az első szettben felvettem vele a versenyt.
Mindenképpen elemezni fogjuk ezt a meccset, hogy ha legközelebb is ellene kell majd játszanom, akkor jobban ki tudjam használni a gyenge pontjait.”
Forrás: eurosport.com és Tennis Majors
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés