Gilles Simon, a mezőny egyik legrutinosabb teniszezője, bejelentette, hogy bizonytalan ideig szünetelteti a versenyzést, hogy mentális egészségének megőrzésére fordítsa a figyelmet. Nem ő az egyetlen francia játékos, aki nehezen birkózik meg a járvány okozta helyzettel.


A korábbi világranglista-6. teniszező, aki jelenleg a 69. pozíciót foglalja el, elég gyengén kezdte a szezont. Három tornán indult el, és mindössze egyetlen győzelmet sikerült összehoznia. Az Ausztrál Open első fordulójában különösen látványos volt, mennyire nem tudott ellenfele lenni Stefanos Tsitsipasnak. A később elődöntőig menetelő Tsitsipas 92 perc alatt 6:1, 6:2, 6:1- gyel mosta le a pályáról 36 éves riválisát. Majd a mérkőzést követően egy egészen szürreálisra sikeredett interjúba keveredett szegény görög, mikor azt próbálta megválaszolni, miért volt ekkora a különbség kettejük között.
Tsitsipas könnyén győzött, majd a közönség kinevette | Eurosport
Az ötödik helyen kiemelt görög Stefanos Tsitsipas könnyed győzelemmel mutatkozott be a Melbourne-ben
Tenisz
A nagy Salakblog-díjátadó: Nadal az év visszatérője, Ferrero a szezon edzője
8 ÓRÁJA
Simon a múlt héten hazai környezetben, Montpellierben búcsúzott az első fordulóban. Ezt követően döntött úgy, hogy bizonytalan ideig (gyaníthatóan, amíg nem javul a járványhelyzet), nem versenyez.
„Miután ilyen körülmények között nem tudok teljes szívvel utazni és játszani, sajnos szünetet kell tartanom, hogy mentálisan megőrizzem magam. Remélhetőleg a hangulatom, amilyen hamar csak lehet, megjavul”- írta le Simon a közösségi médiában.
Le cœur n’y étant plus du tout pour voyager et jouer dans ces conditions, je suis malheureusement obligé de faire une pause afin de me préserver mentalement. En espérant que le moral revienne le plus rapidement possible.Merci à tous les fidèles pour votre soutien. À bientôt— Gilles SIMON (@GillesSimon84)
Nem ő az egyetlen francia játékos, aki látványosan küszködik, mióta a járvány miatt a tenisztornák menete is megváltozott. Sem Gael Monfils, sem Benoit Paire nem igazán találja a helyét a pályán. Előbbi az Ausztrál Openen elszenvedett első fordulós veresége után elsírta magát a sajtótájékoztatón, utóbbit a tavalyi US Openen történtek viselték meg nagyon, mikor pozitív koronavírus-tesztje miatt őt visszaléptették a versenyből, a vele kontaktba kerülők pedig csak nagyon szigorú feltételek mellett mozoghattak. Babos Tímea és Kristina Mladenovic kettősét pedig végül kizárták a párosok versenyéből. De az Ausztrál Open előtti karanténra is erősen panaszkodott Paire.
„Nincs semmi önbizalmam. Szeretnék felébredni ebből a rémálomból, de nem tudok. Fogalmam sincs, mikor lesz ennek vége, nagyon kemény. Minden alkalommal, ha ide ülök, úgy érzem, hogy negatívan ítélnek meg, amiért újra veszítettem. Hogy nem tudok szerválni, hogy rosszul játszom. Őszintén szólva, sok időre lesz szükségem”- fejezte ki problémáit az Ausztrál Openen az összetört Monfils. A 34 éves játékosnak a járvány előtt kifejezetten jól ment a tenisz, de az öt hónapos szünet óta képtelen újra felvenni a ritmust.
Serena Williams háromszoros olimpiai bajnok előtt tiszteleg, Monfils könnyekben tört ki a sajtótájékoztatón | Eurosport
Az idei Ausztrál Open első napjának magyar idő szerint hajnali programjában sztárok sora lépett pályára, Serena Williams, Naomi Osaka és Dominic Thiem is győztek. A 2016-os győztes Angelique Kerber és a tizedik kiemelt Gael Monfils viszont kikaptak. Összegyűjtöttük a legérdekesebb nyilatkozatokat.
Az Eurosport szakértője, Mats Wilander Monfils kifakadását követően arról beszélt, megérti, hogy néhány játékosnak nehezebb ez a helyzet, Monfilst és Paire-t külön kiemelte, majd azt javasolta, hogy a hasonló problémákkal küszködő teniszezők kezdjenek el pszichológussal dolgozni.
Az ATP a járvány miatt megnövekedett pszichés nyomás miatt már tavaly felállított egy 24 órában működő segélyvonalat, melyet szükség esetén felkereshetnek a teniszezők.  
Tenisz
Roger Federert a bátyjának tekintve mesélt kettejük kapcsolatáról Stan Wawrinka
11 ÓRÁJA
Tenisz
Generációk csatája - összecsap Nadal és Alcaraz, a spanyol tenisz két nagyágyúja
13 ÓRÁJA