Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Tartja jó formáját, Gálfi Dalma már negyeddöntős Budapesten

Eurosport
Eurosport

Publikálva 15/07/2021 - 15:31 GMT+2

Gálfi Dalma bejutott a negyeddöntőbe a budapesti Római Teniszakadémián zajló, 235 ezer dollár (71,6 millió forint) összdíjazású salakpályás női tornán.

Gálfi Dalma remekel a budapesti versenyen

Fotó: AFP

A nyolc között a szerb Olga Danilovic (164.) vár a magyar játékosra.

A világranglista 176. helyezettje - aki a múlt héten egyesben és párosban is a döntőig jutott egy franciaországi versenyen - csütörtökön az Asbóth József Stadion második mérkőzésén a szlovák Anna Karolina Schmiedlovával (126.) szállt szembe.
Korábbi egyetlen találkozójukon, a 2017-es US Open selejtezőjében az ellenfél győzött, aki három WTA-tornagyőzelméből az egyiket 2015-ben Bukarestben szerezte meg. Akkor Márky Jenő jogtulajdonos versenyének Budapest helyett a román főváros adott otthont, majd idén költözött vissza a Római-partra.
A 22 éves magyar kedden nyerte élete első WTA-főtáblás meccsét, és remek formáját a nyolcaddöntőre is átmentette: 3:1-re, majd 5:2-re elhúzott úgy, hogy közben mindössze egy bréklabdát kellett hárítania. Végül magabiztosan kiszerválta a szettet, és 32 perc elteltével már csak egy játszmára volt a legjobb nyolctól.
A világranglista 26. helyén is megfordult Schmiedlova a folytatásban 3:2-nél először vette el Gálfi adogatását, aki viszont rögtön visszabrékelt. A balatonfüredi teniszező 5:5-nél ismét lépéselőnybe került, majd magabiztosan hozta a szerváját, és egy alapvonalra ütött tenyeressel lezárta az 1 óra 35 perces mérkőzést.
"Elég jól játszottam ma, pedig szívós ellenfelet kaptam, akivel volt már egy nehéz meccsünk a US Open-selejtezőben. Örülök, hogy sikerült visszavágnom." - mondta a pályán adott nyilatkozatában. "Sok sérüléssel küszködök, fájdalomcsillapítókkal játszom, és még a ruha alatt is kötések vannak rajtam, de még bírom, és várom a holnapi negyeddöntőt." - tette hozzá Gálfi, akire a nyolc között a szerb Olga Danilovic (164.) vár.
A továbbiakban Udvardy Panna (204.) a hatodik kiemelt fehérorosz Aliaksandra Sasnovichcsal (86.) csap össze, a centerpálya zárómeccsén pedig Bondár Anna és Gálfi Dalma találkozik Stollár Fannyval és a román Mihaela Buzarnescuval a párosok negyeddöntőjében.
Forrás: MTI

Ha szeretnél minden reggel értesülni a legfrissebb híreinkről, iratkozz fel HÍRLEVELÜNKRE!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés