Merthogy ennyivel vagyunk adósok.

sod

Fotó: Eurosport

Rafának pechje volt/Rafával kibabráltak (mindenki ossza be magának), hiszen az első szettet úgy bukta 6/4-re, hogy valójában kiegyenlített, hiszen 4/5 40/30-nál ütött egy ászt, csak outot mondtak, ő pedig nem kért cselendzset. Onnan bukott három labdát és ezzel a szettet. Lehet mondani persze, hogy ennek ellenére nyernie kellett volna, meg hasonlók, de ez nem igaz. Nem lehet manapság egy szett előnyt adni senkinek. Pláne nem egy VB-n. Amikor még nem volt sólyomszem, akkor egyértelmű lett volna a vonalbíró/vezetőbíró felelőssége, de ma sem lehet elintézni a dolgot annyival, hogy már van, és Rafa hibázott. (Ami egyébként meglepő, mert ezeket a helyzeteket nagyon szokta érezni.)
Tenisz
„Hamarosan visszatérek”- a US Open-bajnok kezd túljutni motivációs problémáin
4 ÓRÁJA
Rafa ugyanis nem azért van ott, hogy bíráskodjon. A sólyomszem sem bíráskodni van ott. Azért van sólyomszem, hogy ha a játékos kételkedik, akkor legyen hova fordulnia. De ez még nem jelenti azt, hogy ne kéne megbíznia a vonalbírókban meg a vezetőbíróban. Hogy ne abból kéne kiindulnia, hogy ők alighanem jól látták. A vonalbíróknak, illetve a vezetőbírónak ugyanakkora a felelősségük akkor is, ha van cselendzs, mint ha nincs. Nem azért vannak ott, hogy pusztán számolják az eredményt, a feladatot és a felelősséget meg holmi gépekre hárítsák.
Robin ettől még jól játszott nagyon. Tudatában volt annak, hogy ő már salakon is verte Nadalt, ez pedig azért mégiscsak fedett pálya, vagy mi. Határtalan önbizalommal teniszezett, talán még nagyobbal, mint a Garroson. Labdáinak 90%-a túlment az té-vonalon, és az ő ütőerejével/magasságával/szögeivel ez nagyon komoly fegyver. Zavarba nem lehetett hozni, akkor sem esett kétségbe, amikor odalett az előnye, és akkor sem, amikor hátrányba került.

davdjok

Fotó: Eurosport

Nole rosszul kezdett, de nagyon szépet küzdött. Lehet, hogy simán kikap, ha a második szett végén, amikor először elvette Davy szerváját 30/0-nél nem pattan át védhetetlenül egy necces, de ez benne van. Az első játszmában talán túl sok teret adott Koljának, aztán valahogy csak átvette az irányítást. Az viszont érdekes, hogy bármennyire is jól megy neki az elmúlt fél évben, mennyire megszenved, amikor adogatnia kell a meccsért vagy egy szettért.
Davydenko elég érdekes helyzetet okozhatott volna a csoportban, hiszen ha azután, hogy Rafa kikapott, ő is legyőzi Nolét, akkor szinte bizonyosan valaki búcsúzott volna  a nagyok közül. De nem győzte le. Nem gondolom, hogy azért mert félt, vagy azért, mert egy lúzer vagy ilyesmi. Egyszerűen így alakult. Bár az is igaz, hogy egy ilyen meccs végén, amikor az ember visszajön három óra múltán break hátrányból a döntő szett végén, akkor nem illik pár pillanat múlva semmire buknia a saját  adogatását.
Mint ahogyan Verdának sem illett volna egy ilyen meccs után ilyen gyatra tie-breaket játszania a döntő szettben. Pláne, hogy ugye 2/5-ről egyenlített, ráadásul két meccslabdát is hárítva. Mindkettőt pazar tenisszel. Most aztán drukkolhat Rogernek, hogy nyerjen, mert ha nem, akkor ő búcsúzik. Hiszen Murray ha ma nyer, már továbbjutott, JMDP meg játszik Feddel egy ki-ki meccset a továbbjutásért.

verdasc

Fotó: Eurosport

Tenisz
A történelmi mélypont után a 22 éves balkezes teniszező lehet a franciák megmentője
7 ÓRÁJA
Tenisz
Negyvenhárom helyet javított a berlini bajnok a világranglistán
8 ÓRÁJA