Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Alcaraz nagyon örül, hogy 19 évesen már ötödik a világranglistán, de ő az első helyre tör

Takács Márton

Publikálva 25/07/2022 - 11:15 GMT+2

A tizenkilenc éves Carlos Alcaraz történelmet írt hétfőn, amikor feljött a világranglista 5. helyére, ezzel ő lett a második legfiatalabb játékos a 21. században, aki bejutott az első ötbe. A szenzációs spanyol nem állna meg itt, magasabbra tör.

Carlos Alcaraz jön föl, mint a talajvíz

Fotó: AFP

Carlos Alcaraznál csak Rafael Nadal került be fiatalabban a top 5-be.
Carlos Alcaraz túl van az első elveszített ATP-döntőjén, miután Hamburgban az olasz Lorenzo Musetti három szettben legyőzte az első kiemelt spanyolt. A vereség ellenére a 19 éves Alcaraz hétfőn bekerült a világranglista első öt helyezettje közé, Rafael Nadal 2005-ös eredménye óta ő a legfiatalabb játékos, akinek ez sikerült.
Amikor Nadal bekerült az első ötbe 2005 májusában, 18 éves és 11 hónapos volt, három hónappal fiatalabb, mint Alcaraz, aki 19 esztendősen és két hónaposan kerül be a top 5-be. Alcaraz már korábban elkezdett honfitársa nyomdokaiba lépni, miután áprilisban ő lett a legfiatalabb teniszező Nadal után, aki bekerült a 10-be.
Egy helyet javítva korábbi helyezésén, per pillanat csak a világelső Daniil Medvedev, Alexander Zverev, Rafael Nadal és Stefanos Tsitsipas előzi meg őt. Amennyiben megnyerte volna a Hamburg European Opent, a negyedik pozícióig jött volna fel.
"Ez nagyon sokat jelent. Az a kemény munka, amit minden nap beleteszek, hogy elérjem az álmaimat, az 1. helyet, és apránként el is fogom érni" - nyilatkozta Alcaraz az ATP honlapja szerint. "Az első ötbe kerülés számomra csodálatos, és tovább fogok menni, hogy a No. 1. legyek."
Nadal és Alcaraz után Djokovic (19 évesen, 11 hónaposan és 8 naposan), Lleyton Hewitt (20 évesen, 4 hónaposan és 1 naposan), valamint Alexander Zverev (20 évesen, 4 hónaposan, 22 naposan) alkotja az öt legfiatalabb top 5-ös teniszező mezőnyét.
picture

Musetti emlékezetes meccsen múlta felül Alcarazt

Alcaraz a világranglista 32. helyén kezdte a szezont, de gyorsan a sportág csúcsára tört. Alcaraz, Nadal és Djokovic az egyetlen három játékos ebben az évezredben, aki tizenévesként bejutott az első ötbe.
A 2000-es években a top ötbe legfiatalabbként bejutott játékosok listáján Lleyton Hewitt és Alexander Zverev zárja az első ötöt. Mindketten 20 évesen érték el a mérföldkövet.
Alcaraz és Nadal holtversenyben a legtöbb ATP Tour-címet szerezte idén, négyet-négyet. Alcaraz az első két ATP Masters 1000-es trófeáját (Miami és Madrid) és az első két ATP 500-as koronáját (Rio de Janeiro, Barcelona) is 2022-ben emelhette magasba.
És hol van még a vége!
picture

Alcaraz még feljebb tör

Fotó: AFP

A 19 éves játékos szeretné folytatni a felfelé törést. Ezen a héten Umagban első kiemeltként először próbálja megvédeni ATP-címét.
"Természetesen Umag különleges verseny számomra. Ott szereztem meg az első trófeámat, így idén megvédhetem a címemet. Megpróbálom a legjobb formámat nyújtani, és természetesen levonom a Hamburgban szerzett tanulságokat."

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés