Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Babos Tímea több mint két év után nyert WTA-meccset egyesben

Eurosport Magyarország

Frissítve 23/05/2023 - 17:01 GMT+2

Grand Prix SAR La Princesse Lalla Meryem - Babos Tímea két szettben győzött a 259 ezer dollár (90 millió forint) összdíjazású rabati salakpályás női tenisztorna első fordulójában.

Babos Tímea

Fotó: MTI

Rabati tenisztorna - Babos több mint két év után nyert egyéniben meccset WTA-főtáblán

A világranglistán 237. játékos - aki februárban még 374. volt - a selejtezőből küzdötte fel magát a főtáblára, ahol az orosz Irina Khromachevával (297.) csapott össze, pályafutása során először. A 28 esztendős ellenfél eddig legjobb helyezése a 89. volt 2017-ben.
A keddi találkozó első játszmájában mindkét játékos többször is tudta brékelni riválisát, ebből a fogadóként három játékot is nyerő Babos jött ki jobban, és közel egyórás küzdelem után előnybe került. A második szett már simábban alakult, a soproni teniszező magabiztosan játszott és 82 perc után fogadhatta Khromacheva gratulációját. A magyar játékosra a következő fordulóban a második helyen kiemelt amerikai Sloane Stephens (35.) vár.
Babos az elmúlt hetekben egymás után négy ITF-tornán vívott döntőt, ezekből a legutóbbi hármat meg is nyerte, így sorozatban 18. győztes találkozóján van túl. A párosban négyszeres Grand Slam-tornagyőztes, háromszoros világbajnok magyar teniszező WTA-torna főtábláján legutóbb 2021 márciusában tudott egyéniben mérkőzést nyerni, azóta 0/11 volt a győzelmi mutatója.
A 30 éves Babos párosban is versenyben van Marokkóban a kazah Anna Danilina oldalán.
Eredmény:
egyes, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
  • Babos Tímea-Irina Khromacheva (orosz) 6:4, 6:1
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés