Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Rublev hengerelt Gijónban, győzelmével megdobta a vb-re való kijutási esélyeit

Eurosport Magyarország

Publikálva 16/10/2022 - 16:59 GMT+2

Andrey Rublev megszerezte a negyedik tornagyőzelmét 2022-ben, Gijónban. Ezzel alaposan megdobta a kijutási esélyeit a szezonzáró ATP-világbajnokságra. Az orosz ezzel a győzelmével ugyanis a hatodik helyen áll az ATP-Race-ben, egyébként pedig három olyan hét van még hátra a vb-ig, amikor lehet pontokat szerezni.

Andrey Rublev

Fotó: Getty Images

Andrey Rublev zsinórban harmadszor biztosíthatja helyét a világbajnokságon.

Az orosz Gijónban megszerezte a negyedik tornagyőzelmét a szezonban. A döntőben 6:2, 6:3 arányban győzte le Sebastian Kordát.
Az orosz-amerikai döntő rendkívül szórakoztató összecsapást hozott, ahol az első kiemelt agresszív tenisszel terelgette Kordát egyik sarokból a másikba.
Rublev 29 nyerőt szórt, háromszor brékelte ellenfelét, és mindössze csak négy ki nem kényszerített hibát ütött, és 77 perc alatt megnyerte a mérkőzést.
Az ATP-vb-t november 13. és 20. között rendezik, amelyen jó eséllyel az orosz az idén is ott lesz. Jelenleg a hatodik helyen áll a pontversenyben, úgyhogy a gijóni győzelem jelentősen növete a részvétele esélyeit.
Rublev egy kifejezetten erős hetet tudhat maga mögött. Ilya Ivashkát, Tommy Pault és Dominic Thiemet verte a döntőig vezető úton. A fináléban aztán kifejezetten magabiztosan, önbizalomtól duzzadva játszott Korda ellen. Kőkeményen és pontosan ütötte a labdát, nem sok esélyt adva ezzel az amerikainak. Az orosz a 47. győzelmét szerezte a szezonban, a Korda elleni mérlege pedig így 2-0-ra módosult.
A szezon korábbi részében Rublev Marseille-ben, Dubajban és Belgrádban tudott tornát nyerni. Karrierszinten ezzel már 12 tornagyőzelemnél tart.
picture

Andrey Rublev

Fotó: Getty Images

Korda az idei első, összességében pedig karrierje második tornagyőzelméért szállt harcba Gijónban, tavalyról Parmából van már egy sikere. Azzal, hogy finálét játszott Spanyolországban, az élő világranglistán feljött a 36. helyre.
A jövő héten Stockholmban, Antwepenben és Nápolyban rendeznek majd 250-es versenyeket. A rákövetkező héten Bázelben és Bécsben lehet pontokat gyűjtögetni két 500-as versenyen, a hónap utolsó napján kezdődő Párizs Mastersen pedig végleg eldől, kik vehetnek részt a torinói világbajnokságon.
A vb-re korábban Carlos Alcaraz, Rafael Nadal, Casper Ruud és Stefanos Tsitsipas már kvalifikálták magukat, aztán jött Novak Djokovic, aki múlt hétvégén megtette ugyanezt. Mindez azt jelenti, hogy már csak három biztos hely maradt a kijutásra. Ezekre Daniil Medvedev, Rublev és Felix Auger-Aliassime a legeséklyesebbek, de még Taylor fritz és Hubert Hurkacz is odaérhet.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés