Az első helyen kiemelt Andrey Rublev és Sebastian Korda jutott be a gijóni 250-es torna döntőjébe.
Egyre közelebb az ATP-világbajnokság Andrey Rublev számára, aki a szombati elődöntőben 6:4, 6:4-re legyőzte Dominic Thiemet. Az orosznak mind a két szettet egy késői brékkel sikerült lezárnia, az elsőben ugyanakkor részben magának köszönhette a bajt, 5:2 után magára húzta a 2020-as US Open-bajnokot.
„Amikor 4:1-re vezettem, és bréklabdám volt az 5:1-hez, azt éreztem, hogy a meccs kedvezően alakul, de aztán 5:4 lett, és ő szerválhatott. Nem egyszerű ezt elfogadni, de szerencsém volt, mert jól játszottam, és egy kicsit Dominic is kisegített. Megjött az önbizalmam, és sikerült két szettben lezárnom, ez volt a legfontosabb.”
Nitto ATP Finals
Casper Ruud két Grand Sam-döntő után a vilagbajnokságon is bejutott a fináléba
20/11/2022 - 08:04
Ez a hét Thiem számára is felettébb pozitív volt, és egyre biztatóbb formát mutat a hosszú kihagyást követően. Ezzel az eredménnyel várhatóan 33 helyet javít a ranglistán, és a 132. hely környékére jöhet fel, így egyre közelebb van a legjobb 100-hoz. (Gijónban ez összejöhetett volna, amennyiben megnyeri a versenyt.)
Ami Rublevet illeti: ez lehetne az idei negyedik tornagyőzelme, korábban Belgrádban, Dubajban és Marseille-ben győzött. Spanyolországban az Arthur Rinderknecht búcsúztató Sebastian Korda lesz az ellenfele, aki 18 hónap után játszhat ismét döntőt ATP-versenyen. Eddigi egyetlen meccsüket tavaly játszották Miamiban, azt Rublev nyerte két szoros szettben.
Nagyon jó meccs volt, amit néhány játék döntött el. Nagyon-nagyon boldog és izgatott vagyok a holnapi miatt. Nehéz lesz, de készen állok.
- fogalmazott Korda.
Eredmények, elődöntő:
  • Rublev (orosz, 1.)-Thiem (osztrák) 6:4, 6:4
  • Korda (amerikai)-Rinderknech (francia) 7:6 (7-2), 6:3
Nitto ATP Finals
Elmaradt az orosz erődemonstráció, Casper Ruud lesz Djokovic ellenfele a vb-döntőben
19/11/2022 - 21:41
Nitto ATP Finals
Az „arrogáns seggfej” volt a legkevesebb, amit Tsitsipas kapott pénteki veresége után
19/11/2022 - 13:20