Az elmúlt hét Roger Federerről szólt a tenisz világában (joggal!), mi is főleg róla írtunk.
Most azonban ejtsünk szót olyanokról is, akik szintén maradandót alkottak, csak éppen kissé háttérbe szorultak. Futottak még kategóriába kerültek, pedig nem akármiket műveltek.
Feliciano Lopez. A szépszemű spanyol ma jutott a csúcsra, már ami a világranglistás helyezést illeti. Múlt héten legyőzte Rafát és elődöntőig jutott Sanghajban, ezzel pedig hét helyet javítva feljött a 14. helyre a listán. Volt ő már egy pár hétig tizenötödik, nyert négy tornát, játszott három wimbledoni negyeddöntőt, de pályafutása 17.(!) profi szezonjában is képes volt javítani. 33 évesen közelít a Top 10-hez.
Roland-Garros
„Mindig is azt mondtam, Novak Djokovic az egyetlen, aki megcsinálhatja a naptári Grand Slamet”
EGY ÓRÁJA
Fucsovics Marci. A legjobb magyar férfi teniszező három helyet javított és már 135. helyen áll. Még néhány erősebb Challenger torna, és lesz magyar fiú is Grand Slam főtáblán. Idén eddig két döntő, és három elődöntő a mérlege.
A Bryan testvérek. Megvan a tenisz történetének első karrier Golden Masterse! A sanghaji trófeával Bob és Mike az elsők, akik minden jelenlegi 1000-es versenyt legalább egyszer meg tudtak nyerni (összesen 31-nél tartanak). Jövőre hasonló tettre Djokovicnak, Nadalnak és Federernek lehet reális esélye.
Karolina Pliskova. Tavaly még nem sokat tudunk a magas cseh lányról, ma pedig a 27. helyen találjuk a világranglistán, három WTA tornagyőzelemmel. A US Open óta (ahol megverte Ivanovicot) 19 mérkőzéséből 16-ot megnyert. Ráadásul ő idén a harmadik női teniszező, aki meccslabdáról nyert tornát, amikor Camila Giorgi ellen sikerült befejeznie így a linzi finálét Li Na (Ausztrál Open, Safarova) és Alizé Cornet (Katowice, Giorgi) után.
(Szegény Giorgi, két döntőt elveszíteni meccslabdáról...)

000_Was8863211

Fotó: Eurosport

(Fotó: Europress/AFP)
ATP Halle
Már a nyitókörben búcsúzott az első kiemelt
EGY NAPJA
ATP Halle
A nyitókörben búcsúzott az első kiemelt Hallee-ban
EGY NAPJA