Szerdán ütős program vár ránk a világ egyik leggyönyörűbb stadionjában, a Qizhong virágsziromban.
A sanghaji ezres most indul be igazán, hiszen pályára lép a Kínában 25 mérkőzés óta veretlen Novak Djokovic, majd jön Rafael Nadal, végül pedig Roger Federer is tiszteletét teszi a szirmok között azon a mestertornán, melynek trófeája még hiányzik a gyűjteményéből (Róma és Monte-Carlo mellett).
Djokovic az osztrák Dominic Thiemmel, Federer Leonardo Mayerrel meccsel, míg Rafa szervaröptés barátjával, Feliciano Lopezzel. Papíron mindhárom meccs egyesélyes.
Wimbledon
Venus Williams és Andy Murray is szabadkártyát kapott Wimbledonra
11 PERCE
Nade.
Djokovic félelmetes (a riválisok szemszögéből szó szerint félelmetes) pekingi menetelés után érkezett Sanghajba úgy, hogy bő egy hete azt nyilatkozta: feleségével, Jelenával egy hónapon belül várják a trónörökös (igen, fiú lesz!) érkezését. Adja az ég, hogy Nole otthon lehessen a szülésnél, de ha az ifjabbik Djokovic idő előtt óhajt érkezni, akkor nem biztos, hogy a világelső lesz a legmotiváltabb Sanghajban.

TENNIS-ATP-CHN-SRB-ARG

Fotó: Eurosport

A Roland Garros óta ha Federer ütőt fogott, nem állt meg a döntő előtt (kivéve a US Openen, de ott is csak az elődöntőben). Ám most neki is volt ideje leereszteni a Davis Kupa elődöntő óta, így jó kérdés, hogy tudja-e ott folytatni, ahol abbahagyta, tekintve, hogy szezon a számára igazán fontos eseményein már túl vagyunk (kivéve persze a DK döntőt és a vébét.)

TENNIS-ATP-CHN

Fotó: Eurosport

Nadal pedig visszatért ugyan, de esélyesnek semmiképpen sem nevezhető. Nem feltételnül a meccshiány miatt, hanem azért, mert vasárnap kezdődő vakbélgyulladást állapítottak meg nála, melynek fájdalmait antibiotikumos kezeléssel csillapították ugyan, na de azért így pályára lépni nem gyerekjáték. Sőt, kijelenthetjük, hogy egyenesen butaság, de hát Rafael Nadal az Rafael Nadal. Más kérdés, hogy szó nélkül visszaléphetett volna a tornától, még csak magyarázkodnia sem kellett volna, de ha mégis nyer 1-2 meccset, akkor meg hős lesz, annyi szent.
Nadal amúgy hozzátette, Sanghajban nem akarta megműttetni magát, előbb mallorcai orvosával akar konzultálni otthon, de azt tudja, hogy előbb-utóbb ki kell venni azt a fránya vakbelet.

2014 China Open - Day 7

Fotó: Eurosport

(Fotók: Europress/getty, Europress/AFP)
Tenisz
Babos Tímea továbbjutott Nothinghamben
17 PERCE
Roland-Garros
„Mindig is azt mondtam, Novak Djokovic az egyetlen, aki megcsinálhatja a naptári Grand Slamet”
2 ÓRÁJA