Tavaly nem jött össze a magyar győzelem, idén viszont biztosan meglesz: Marozsán Fábián és Fucsovics Márton jutottak döntőbe.
Egy évvel ezelőtt Piros Zsombor menetelt nagyot a pozsonyi tenisztornán, miután a selejtezőből indulva egészen a döntőig jutott. Pechére a fináléban az a Tallon Griekspoor várt rá, aki egészen kiváló formát mutatott a Challengereken (sorozatban 24 győzelemmel a zsebében lépett pályára a magyar teniszező ellen), és a papírformának megfelelően megszerezte szezonbéli 8. tornagyőzelmét.
Idén viszont biztosan magyar kézbe kerül a győztesnek járó trófea, ugyanis Marozsán Fábián és Fucsovics Márton is bejutott a verseny döntőjébe. Marozsán a világranglista 407. helyén álló Cem İlkelt győzte le 6:2, 6:7, 6:3 arányban, ezzel a 2022-es idény során a második Challenger-döntőjére készülhet. Augusztusban Banja Lukában ünnepelhetett győzelmet, azzal a sikerrel top 200-as teniszező lett.
Tenisz
A pozsonyi tornagyőzelem visszarepítette Fucsovicsot a top 100-ba
14/11/2022 - 09:35
Marozsán a pozsonyi szerepléssel várhatóan karriercsúcsot dönt, és feljön a 172. helyre, amennyiben legyőzi Fucsovicsot, a 154. helyre léphet előre.
2018 óta Fucsovics csak elvétve lépett pályára Challenger-versenyeken, az idei szezonja azonban nem sikerült jól, és a 109. helyig csúszott vissza a rangsorban. Pozsonyban számára az volt a tét, hogy visszakerüljön a top 100-ba, ettől pedig már csak egy győzelem választja el; ez egyébként szinte biztosan azt jelentené, hogy főtáblás lesz az Australian Openen.
Fucsovicsnak nem volt könnyű dolga az elődöntőben, ugyanis a torna 4. kiemeltjével, Tomáš Macháčcsal játszott. Az első szettet tie-breakben sikerült megnyernie Fucsovicsnak, a másodikban viszont Macháč koncentrált jobban (négyből négy bréklabdát hárított, míg ő maga öt bréklabdából kettőt kihasznált). Szerencsére a döntő szettben megint Fucsovics volt a jobb, így 2 óra 29 perc után bejutott a döntőbe.
Fucsovics pályafutása során ötödször nyerhet Challenger-tornát, legutóbb 2017-ben Ilkley-ben győzött.
Tenisz
Mission Complete! Fucsovics pozsonyi tornagyőzelmével újra topszázas játékos
13/11/2022 - 19:41
Tenisz
Vissza a top100-ba, irány az Australian Open-főtábla! Fucsovics Márton nyerte a pozsonyi döntőt
13/11/2022 - 16:13