Fucsovics Márton visszalépett csütörtökön az orosz Andrey Rublev elleni negyeddöntős mérkőzésétől az 1,1 millió dollár (333 millió forint) összdíjazású dohai keménypályás férfi tenisztornán.


A világranglista 46. helyezettjének Facebook-oldalán az olvasható, hogy "az elmúlt tíz nap nagy menetelésében alaposan elfáradt, a kimerültség határán van".
Fucsovics így a szakmai stábbal közösen azt a döntést hozta, hogy ebben az erőltetett menetben nem kockáztat egy esetleges sérülést, ami a következő időszakra is rányomná a bélyegét. Hozzátették, a 29 éves magyar teniszező legközelebb a jövő heti dubaji tornán lép pályára, március 24-től pedig Miamiban szerepel majd.
Australian Open
Még mindig nem kerek a történet Djokovic időutazó PCR-tesztjei körül
2 ÓRÁJA
Fucsovics olyan fáradt volt, hogy a dohai kórház rehab-részlegére is jelentkezett volna | Eurosport
Az elmúlt 12 napban nyolc mérkőzést nyert Fucsovics Márton főként a sorozatterhelésről és a nagy menetelés hátteréről beszélt az 1,1 millió dollár (333 millió forint) összdíjazású dohai keménypályás férfi tenisztorna negyeddöntője előtt az MTI-nek. A világranglista 46. helyezettje vasárnap még döntőt vívott Rotterdamban, ennek ellenére kedden a dohai nyitókörben a szerb Dušan Lajovićot, majd szerdán, a nyolcaddöntőben a dél-afrikai Lloyd Harrist is legyőzte.
Fucsovics, aki az elmúlt 12 napban nyolc mérkőzést nyert, múlt vasárnap éppen Rublevvel játszott döntőt Rotterdamban, azt a találkozót az orosz játékos nyerte két szettben.
Rublev így játék nélkül elődöntős Dohában, miután az első fordulóban erőnyerő volt, a nyolcaddöntőben pedig a sérült Richard Gasquet sem állt ki ellene.
MTI
Australian Open
Tsitsipas ezt a válogatást simán megnyerte, bár Berrettini nyesése is különdíjat érdemelne
4 ÓRÁJA
Tenisz
Hosszú kihagyás után visszatér a teniszpályára Dominic Thiem
5 ÓRÁJA