Fucsovics Márton negyeddöntőt játszott az olaszországi Recanatiban rendezett, kemény pályás Challenger Tour tornán. A negyedik helyen kiemelt magyar teniszező ellenfele a spanyol Adrian Menendez-Maceiras volt, a torna ötödik kiemeltje. Fucsovics az előző fordulóban Flavio Cipollát győzte le döntő szett 7/6-ra, de volt ideje a pihenésre, hiszen csütörtökön nem kellett pályára lépnie. Az első és a második játszma közepén is breakelt, és simának mondható, 6/4, 6/2-es győzelmet aratott, mindössze 1 óra 9 perc alatt. Az első szervái mögött 82%-ban hozta a pontokat, és ellenfele breaklabdához sem jutott. Fucsovics eddig négy Challenger döntőt játszott, és ezen a szinten még nem kapott ki elődöntőben.
Egyéves kihagyás után visszatér Victor Troicki, akit tavaly azért tiltottak el, mert nem adott vérmintát egy doppingvizsgálathoz. A szerb teniszező a világranglista 12-dik helyezettje is volt, most viszont a 842-dik helyen található. Az idei év végére a 100-ba kerülés a célja. Reméli, hogy a jövő héten Gsaadban elindulhat szabadkártyával, és aztán olaszországi Challengereken fog játszani (könnyen összefuthat Fucsoviccsal is). Mint elmondta, sokat köszönhet Novak Djokovicnak, aki többször is edzett vele az elmúlt év során.
"Sokféle érzelem lesz bennem, amikor pályára lépek. Meg akarom mutatni, hogy tévedtek, amikor eltiltottak, be akarom bizonyítani magamnak, hogy jobban is tudok játszani, mint az eltiltás előtt, és mindenekelőtt kárpótolni akarom magam az elvesztegetett időért."
ATP Monte Carlo
ATP Monte Carlo : Rublev vs Nadal összefoglaló
12 ÓRA
Fabio Fognini rasszista kitétellel illette ellenfelét a hamburgi torna második fordulójában. A szerb Filip Krajinoviccsal játszott (aki egyébként 6/4, 6/0-ra legyőzte az olaszt), és Fognini egy videófelvétel tanúsága szerint a "zingaro" (jelentése: cigány) szót mormogta maga elé, amikor ellenfelének háttal állt. Fognini a twitteren elnézést kért:
"Hibát követtem el. Senkit sem akartam megbántani. Nagyon jól ismerem Filipet, és aki valaha sportolt, az tudja, hogy az embert időnként elragadja az indulat, és néha olyat is mond, aminek semmi értelme."
Nick Kyrgios magára haragította Drake-et. A wimbledoni negyeddöntőig menetelő ausztrál teniszező ezt nyilatkozta egy mérkőzése után: "Rossz formában játszottam, ezért nem hallgatom többet azt a zenét. Drake volt. Nem jött be nekem."
A kanadai rapper így reagált: "Szeretnék találkozni ezzel a Nick Hogyishívjákkal, aki azt mondta, hogy azért kapott ki, mert az én zenémet hallgatta. A szemébe akarok nézni, hogy lássam, ki ez az ember, és aztán fel akarom szeletelni."
Kyrgios persze elnézést kért: "Nagyon szeretem Drake-et, szeretem a zenéjét, csak azt mondtam, hogy rossz volt a formám, és elvesztettem a szettet. De senkit sem hibáztatok érte."
Tenisz
Bombameglepetésre kiesett Nadal Monte-Carlóban
13 ÓRA
ATP Monte Carlo
ATP Monte Carlo : highlights Rudd V Fognini
16 ÓRA