Mats Wilander este Game Set & Mats című műsorában beszélt Rafáról bőven. A videót alant láthatjátok, de tömören azért megpróbálnánk az angolul nem túl jól beszélők kedvéért összefoglalni:
  • Mats dicsérte Thiemet, elmondta, hogy minden adottsága megvan ahhoz, hogy a legjobbak közé kerüljön. Látja rajta, hogy imádja a teniszt, nem csak a meccseket, hanem az edzéseket is. Úgy véli, valamikor Grand Slam győztes is lehet.
  • Nadal jobban pörgette a tenyereseit, mint Ginepri ellen, a labdák ezért magasabbra pattantak, amiben a körülmények is segítették. A Chatrier-n egyébként is magasabbra pattannak a labdák, mint a Lenglen-on, pláne ha süt a nap.
  • Thiem ellen átlagban 18 centivel magasabban mentek a háló felett a tenyeresei, mint az első körben.
  • Fontos volt, hogy egykezes fonákot ütő ellenféllel találkozott, ellenük Rafának a keményebb pörgetés megszokott taktikája. Hátrébb tudja őket így szorítani, és nagyon magasról kell ütniük így a fonákot.
  • Az első két szettben sokkal többet ütött Thiem tenyeresére, mint a harmadik játszmában. Próbálta fárasztani az osztrákot. A harmadik szettben, amikor breakhátrányba került, inkább biztosra ment és a fonákját nyüstölte.
  • A következő körben Leonardo Mayerrel találkozik, aki szintén egykezes fonákot üt. Ezért Rafa hasonló taktikát alkalmazhat. Szétszórhatja a tenyereseit a pályán, ahogyan azt Thiem ellen is tette.
  • Nem gondolja, hogy az argentin árthat Nadalnak, de az első órában szórakoztató meccsre számít.
French Open
#StarsBirthday : Highlights of Sharapova's last GS win in Roland-Garros against Halep
18/04/2020 20:01
Nadal egyébként megerősítette Mats gondolatait, úgy a saját, mint az ellenfél játékát illetően:)
French Open
Djokovic? Federer? Murray?
08/11/2014 10:52
French Open
Djokovic - Federer után
06/07/2014 20:53