Bár a vasárnap délelőtt 11 órára még várnunk kell egy kicsit, a Roland Garroson már javában zajlik az élet. Hírek, előzmények röviden – elsőként a hölgyekről.
  • Babos Tímea megnyerte első selejtező mérkőzését
  • A sérülés miatt visszalépők között van a korábbi világelső Victoria Azarenka
  • Fiatal franciák debütálnak a főtáblán szabadkártyával
  • Maria Sharapova már edzett a Philippe Chatrier stadionban
Számunkra a legfontosabb: Babos Tímea szerdán délelőtt kezdte meg a Roland Garros selejtezőt, méghozzá az argentin Maria Irigoyen ellen. A kvaliban az előkelő 3. kiemelést kapó magyar teniszező a 15-ös pályán remekül kezdte a találkozót, és simán nyerte 6/2-re az első szettet. A második játszma nehezebb volt, hiszen brékhátrányból fordított Babos, de 7/5-tel befejezte a meccset. A kereken 100. helyen álló Babos következő ellenfele az a holland Indy de Vroome lesz, aki az ukrán Kateryna Bondarenkót győzte le, de az utolsó körben sem kellene magasabban rangsorolt játékossal harcolnia.
French Open
#StarsBirthday : Highlights of Sharapova's last GS win in Roland-Garros against Halep
18/04/2020 20:01
A selejtezőben egyébként több ismert névvel is találkozhatunk. A korábbi világranglista 16. salakspecialista Anabel Medina Garrigues tavaly sehol, egyetlen meccset sem tudott megnyerni, ezért visszacsúszott a 213. helyre és selejteznie kell. Csakúgy, mint a magyar származású Bacsinszky Tímeának, de a kvalis táblán találjuk Heather Watsont, Alexandra Dulgherut, Irina-Camelia Begut, Lucie Hradeckát, Andrea Hlavackovát, Sofia Arvidssont vagy épp Alexandra Wozniakot is.
A kezdés előtt néhány nappal sajnos néhány visszalépő is van már, köztük a legnagyobb név Victoria Azarenka. A korábbi világelső és kétszeres Grand Slam bajnok fehérorosz tavasz óta küzd lábsérüléssel. Szintén nem lesz ott Párizsban Bethanie Mattek-Sands és Jamie Hampton. Ők meglepetésre nyolcaddöntőig jutottak tavaly, ám mindketten csípőműtét után lábadoznak. Csuklósérülés miatt lépett vissza Laura Robson, Galina Voskoboeva pedig lábsérüléssel bajlódik.
A Roland Garros szervezőbizottsága múlt csütörtökön kiosztotta a szabadkártyákat is. Ahogy az ilyenkor megszokott, a hölgyeknek járó nyolc szabadkártyából hatot francia teniszező kapott. Az ausztrál, az amerikai és a francia nyílt teniszbajnokságok közötti kölcsönös megállapodás alapján pedig egy ausztrál (Ashleigh Barty) és egy amerikai (Taylor Townsend) is helyet kapott a főtáblán. Utóbbi helyekért egyébként az ausztrál és amerikai szövetség szabadkártya-versenyt rendezett, tehát ezért a lehetőségért komoly küzdelem zajlott.
A szerencsés franciák között ott van a mindössze 17 éves Fiona Ferro, valamint a férfi szívekre várhatóan nagy hatással bíró Amandine Hesse és Alizé Lim, a szokásos wildcardosok, azaz Feuerstein, Johansson és Parmentier mellett.
Lassan szállingóznak a legnagyobb sztárok Párizsba, és egymás után foglalják az edzés időpontokat a Chatrier pályára. Már kedden ütögetett egy jót a két évvel ezelőtti Roland Garros bajnok Maria Sharapova, aki egy évvel ezelőtt is a döntőig menetelt.
French Open
Djokovic? Federer? Murray?
08/11/2014 10:52
French Open
Djokovic - Federer után
06/07/2014 20:53