• Szinte minden mérkőzés az esélyesek győzelmével ért véget
  • A két legnagyobb pályán még csak szettet sem nyertek a vesztesek
  • Roger Federer első győzelmét aratta négy gyermekes családapaként
A tizenöt napos Grand Slam gondolata Párizsból származik, a szándék az volt, hogy legyen három vasárnapon is játék és ezáltal némiképp több bevétel.
Az első forduló ugyan három naposra nyúlik, melynek következtében akik ma játszottak, azok legközelebb szerdán fognak (gyanítom ezt a szörnyű traumát azért túlélik), viszont meg lehetett tölteni még egyszer a legnagyobb stadionokat, továbbá meg lehetett emelni a televíziós jogdíjakat. Utóbbiakat, ha jól sejtem dollármilliókkal.
French Open
#StarsBirthday : Highlights of Sharapova's last GS win in Roland-Garros against Halep
18/04/2020 20:01
Hogy aztán cserébe ne történjen semmi. Mármint ma.
Jó, ez persze jelentős túlzás - arról nem beszélve, hogy egy teniszmeccs attól még lehet jó, hogy az esélyes nyeri - de az kétségtelen, hogy az alatt a 18 Garros alatt, amit közvetíteni volt szerencsém még sosem fordult elő, hogy mindössze egy kiemelt búcsúzzon. Akit ráadásul Kaia Kanepinek hívnak és jóindulattal sem nevezhető világsztárnak. Rajta kívül a nincs már versenyben Francesca Schiavone, aki ugyan 2010-ben nyert itt, de jóval túl a harmincon, könnyen lehet, hogy utolsó alkalommal indult.
Az olasz esélyeiről ráadásul sokat mondott, hogy korábbi közönségkedvencként a hármas pályán volt kénytelen eltölteni a rá kiosztott bő egy órát.
Kiesett a szépséges Maria Kirilenko, aki annyira sok sérüléssel bajlódott az utóbbi időben, hogy idén mindössze egy meccset tudott nyerni, tehát az lett volna az érdekes, ha ezúttal ő nyer.
A fiúknál akadt három ötszettes, ráadásul Stepanek és Youzhny nulla kettőről fordított és ezzel kábé ennyi.
És nem azért, mert csak négy pályán játszottak, mint az első alkalmakkor a nulladik napon, hanem azért mert ez egy ilyen nap volt. De reméljük, hogy jövőre amikor a nyereményjátékunk győztese ücsörög majd délcegen a Chatrier-n, akkor sokkal izgalmasabb lesz.
Mint ahogyan izgalmasabb lehet már a holnap is, hiszen amikor azt írtam, hogy nem történt meglepetés, az ilyenformán nem igaz. Úgy helyes, a pályán nem történt meglepetés, hiszen a pályán kívül azért akadt.
Akkor, amikor már nem várta senki, akkor, amikor kiadták a hétfői nap programját. Amikor kiderült, hogy Rafael Nadal nyolcszoros bajnokként nem a legnagyobb pályán, a Chatrier-n, hanem a Lenglen-on játszik majd Robby Gineprivel.
Ez azért finoman szólva sem megszokott dolog. Még úgy sem, ha a tavalyi évben már az összes menő megfordult ezen a pályán, volt aki, nem is egyszer. De az, hogy a címvédő, nyolcszoros bajnokként, világelsőként ne a centeren kezdjen, az ritka dolog ebben a sportágban. Igaz valószínűleg kikérték a véleményét, és ő rábólintott.
Jólneveltségében.

Fotó: Eurosport

French Open
Djokovic? Federer? Murray?
08/11/2014 10:52
French Open
Djokovic - Federer után
06/07/2014 20:53