Ma Rafael Nadal volt a nők végzete - legalábbis a hölgyek főtáblájának sorsolásán.
Ahogy az lenni szokott, a Roland Garros kezdete előtti pénteken mindig a férfi címvédő sorsolja a női főtáblát Párizsban. Ez azt jelenti, hogy Rafael Nadal az elmúlt években állandó vendég volt az ünnepélyes eseményen.
Persze nem az ő kezén múlik, hogy két hét múlva ki emelheti magasba a Suzanne Lenglen trófeát - a másik serleg felemelése viszont annál inkább. Ám erről majd Gábor bővebben ír holnap.
French Open
#StarsBirthday : Highlights of Sharapova's last GS win in Roland-Garros against Halep
18/04/2020 20:01
  • - Serena Williams kőkemény sorsolást kapott
  • - Már a negyeddöntőben megismétlődhet a tavalyi döntő
  • - Az alsó ágról jön a meglepetés ember?
Foglalkozzunk előbb a hölgyek főtáblájával.
Maradjunk annyiban, hogy nehéz napok várnak a címvédő Serena Williamsre, ha harmadszor is Párizs királynője szeretne lenni. Nem elég, hogy már akár a harmadik fordulóban összetalálkozhat nővérével, Venusszal, a negyedikben pedig Sabine Lisickivel, de már a negyeddöntőben megismétlődhet a tavalyi finálé. Ami kétségkívül a Garros egyik leginkább várt összecsapása lehetne: Maria Sarapova érkezhet ugyanis a nyolc között. A két évvel ezelőtti bajnok orosz útja sem lesz éppen sétagalopp odáig, hiszen az Ausztrál Open döntőse, Dominika Cibulkova állhatja útját.
Ha a világelső Serena túljut a negyeddöntőn, a harmadik kiemelt Agnieszka Radwanska negyedével találkozhat. A lengyel legkomolyabb ellenfelei Suarez Navarro,Kerber és Pennetta lehetnek: csupa-csupa kellemetlen, salakon kiválóan mozgó ellenfél.
Az alsó ágon kapott helyet a minden borításon veszélyes, jó napjain kis túlzással verhetetlen Li Na, akinek a harmadik körben Andrea Petkovic, a negyedik fordulóban a váratlanul elhagyott Caroline Wozniacki lehet az ellenfele, a nyolc között pedig a korábbi világelső, Jelena Jankovic vagy a Garroson korábban döntős Sara Errani várhatják papírforma alapján.
A tábla alsó részében új névbe ütközünk, ha a negyedik kiemeltet keressük. Simona Halep ugyanis szépen csendben megérkezett a legjobbak közé, és Azarenka visszalépésével odáig jutott, hogy a főtábla elemzésünk egyik alappillére kell, hogy legyen. Nehéz napok elé néz azonban ő is, hiszen sok veszély leselkedik rá: Kleybanovával kezd, Koukalova, Stephens, Kvitova és leginkább AnaIvanovic fenik a fogukat rá.
Örök érvényű jótanács, hogy női teniszversenyek előtt sose jósolgassunk, de azért persze vannak gondolataink a főtáblát látván.
A Williams-Sarapova-féle halálnegyedből győztesen és megerősödve kikerülő hölgyemény óriási lépést tehet a győzelem felé, végső soron mégiscsak ők ketten voltak a legeredményesebbek ebben a salakszezonban. A Radwanska és a Halep által fémjelzett nyolcadokból azonban előléphet egy meglepetés ember, olyasvalaki, mint Cibulkova és Bouchard voltak Melbourne-ben. Vagy egy régi ismerős arc, aki most jó formában van és újra esélyt - értsd könnyűnek tűnő sorsolást - kapott, mint Ivanovic. Vagy Jankovic. Esetleg Pennetta. Vagy Petkovic. Vagy mégiscsak Halep. Esetleg Stpehens vagy Errani?
Na látjátok, inkább ne jósolgassunk. Majd a lányok eldöntik maguk között.
French Open
Djokovic? Federer? Murray?
08/11/2014 10:52
French Open
Djokovic - Federer után
06/07/2014 20:53