Rafael Nadal ma ünnepli a huszonnyolcadik születésnapját, ezért összegyűjtöttünk huszonnyolc érdekességet vele kapcsolatban. Olyanokat, melyeket talán csak a legnagyobb rajongói tudnak róla.
1. Mindennél jobban szereti a csokit.
2. Fél a mély víztől, csak akkor szeret úszni, ha leér a lába.
French Open
#StarsBirthday : Highlights of Sharapova's last GS win in Roland-Garros against Halep
18/04/2020 20:01
3. Kiskorában a Dragon Ball volt a kedvenc meséje, mindig rohant haza suliból és edzésről, hogy nézhesse.
4. Mindig mindenkinek ad autogramot, aki kér, de mosolyt hozzá csak az kap, aki hozzáteszi, hogy kérem vagy légyszíves.
5. Édesapjának üveg- és ablakgyártó vállalkozása van, valamint tulajdonosa a mallorcai Sa Punta nevű étteremnek.
6. Imád golfozni, kissé talán megszállottan. Saját bevallása szerint nagyon barátságtalan mindenkivel, amíg a golfpályán van.
7. Húgával, Maribellel nagyon közeli viszonyban vannak, naponta legalább tízszer hívják egymást vagy sms-eznek.
8. Hatalmas Real Madrid szurkoló, bárhol jár a világon, meccsnapon is hajlandó akármikor felkelni, hogy megnézze a madridi klub mérkőzését.
9. Nagyon fél viharban.
10. Kiskorában meghívták egy elit barcelonai tenisz akadémiára, de szülei inkább egy közeli sportsuliba íratták, hogy közben ne hanyagolja el a tanulmányait.
11. Nem szereti a paradicsomot.
12. Nem szereti a sajtot!
13. Nem szereti a sonkát!!! (Spanyol vagy te egyáltalán, Rafa?!)
14. Nagyapja zenész volt, és 19 évesen játszott abban a szimfonikus zenekarban, mely Mallorcán először mutatta be Beethoven IX. szimfóniáját.
15. Fél a kutyáktól és nem bízik az állatokban.
16. Viszont nagy állatvédő: junior korában egyszer egy japán teniszező ellen játszott és vesztésre állt. Ekkor az épp vele lévő edzője elhintette neki a pálya széléről, hogy ellenfele delfineket ölt. Ez úgy felbosszantotta Rafát, hogy onnantól játékot sem veszített és nyert. (Az ellenfél természetesen nem ölt meg delfineket.)
17. Nagybátyja, Miguel Angel Nadal, nem csak hogy a Barcelona focistája volt, de három világbajnokságon szerepelt a spanyol válogatottban.
18. A 2008-as Roland Garroson kinézett magának egy Aston Martint. Győzelme után meg akarta venni magának, de édesapja azt mondta, hogy majd csak akkor vegye meg, ha megnyeri Wimbledont is. Sebastián Nadal nem gondolta volna, hogy egy hónappal később meglesz az az Aston Martin.
19. Bizonytalanul érzi magát a biciklin.
20. Egyedül nem szereti a sötétet, így lámpafényben szokott elaludni. Az is segít neki, ha szól a tévé.
21. Barátnőjétől, Xiscától kapott engedélyt arra, hogy szerepeljen Shakira "Gypsy" című videójában, melyben csókolóznia is kellett az énekesnővel.
22. Állítása szerint soha nem tört még ütőt, ez pedig Toni Nadal hatása, aki szerint tisztelni kell a sportfelszerelést.
23. Élete első ATP mérkőzésén egy top 100-as teniszezőt győzött le (Ramon Delgado, 6/4 6/4). Akkor 762. volt a világranglistán. És 15 éves.
24. Írtak róla egy spanyol mesekönyvet "Juego, set i partido"  (azaz Game, set and match) címmel, mely az elszántságról és a barátságról szól.
25. 2003-ban a mallorcai Csillagászati Obszervatórium egy újonnan felfedezett kisbolygóövet nevezett el róla, méghozzá így: 128036 Rafaelnadal.
26. Rafa kiskorában azt hitte, hogy Toni varázsló, mert a tévében nézett meccsek alatt nagybátyja "el tudta érni", hogy az egyik játékos megsérüljön. Rafa persze akkor még nem tudta, hogy videóra felvett meccseket nézett. Nem is szerette Toninak ezt a varázserejét, mert utálta, hogy miatta sérül meg valaki.
27. Tud felszabadultan táncolni és bulizni.
28. Énekelni azt kevésbé. De így szeretjük őt.
Boldog szülinapot Rafa! :D
French Open
Djokovic? Federer? Murray?
08/11/2014 10:52
French Open
Djokovic - Federer után
06/07/2014 20:53