Izgalmas női negyeddöntők, sima férfi negyeddöntők: így telt el a keddi nap a Roland Garroson.
Elsőként a hölgyek, mert mégis úgy illik. Szőke bombázók (akik nem csak jól néznek ki, de nagyot is ütnek!) jutottak a legjobb négy közé Párizsban. Valljuk be őszintén, Maria Sharapovától elvártuk, míg Genie Bouchard-tól salakon nem, de bennük az a közös, hogy különösebben nem érdekli őket mások véleménye vagy szakértelme, ők csak teszik a dolgukat.

Fotó: Eurosport

French Open
#StarsBirthday : Highlights of Sharapova's last GS win in Roland-Garros against Halep
18/04/2020 20:01
Ám a tenisz jelenlegi és jövőbeli két szőke szupersztárja mellett a két vesztes is bizonyította, hogy van a spanyol női tenisznek is létjogosultsága, és nem csak salakon.
Garbine Muguruza az első szettben leütötte a pályáról Sharapovát, a másodikban pedig egy játékra került az elődöntőtől. Spanyol létére agresszív, bevállalós, tetszetős teniszt játszik, melynek a közeljövőben meg is lesz az eredménye. Néhány hónap vagy év a profik között, és ott lesz a legjobb tíz között a világranglistán, efelől biztosak lehetünk. Mert aki 20 évesen egy hét alatt összesen három szettet nyer Serena Williams és Maria Sharapova ellen, annak ott lesz a helye előbb-utóbb.Carla Suarez Navarro pedig azt bizonyította, hogy igenis van helye a gyönyörű egykezes fonáknak a női teniszben is, amivel nagyon sokra lehet jutni. A mai játéka sok mindenki ellen elég lett volna, pechjére egy igazi szívós vadmacskával találkozott.
Maria Sharapova és Eugenie Bouchard viszont megmutatták, hogy nem csak a két szép szemükért lehet őket szeretni, hanem azért is, mert minden helyzetben találnak megoldást vagy kiutat és soha nem adják fel. Támadják a labdát, ha kell, belelátnak az ellenfél fejébe, ha kell, és bármilyen mélyről visszakapszkodnak, ha kell.
Ezért is játsszák ők ketten a felső ági elődöntőt a Roland Garroson.

Fotó: Eurosport

Másodszor a fiúk. Valljuk be őszintén, Novak Djokovictól elvártuk, hogy elődöntőbe jusson, Ernests Gulbistól nem, de bennük (is) az a közös, hogy különösebben nem érdekli őket mások véleménye vagy szakértelme, ők csak teszik a dolgukat.
Novak Djokovic három szettben, ám öt játszmára elegendő koncentrációval győzte le Milos Raonicot, tudván hogy egy icipici megingás is sokba kerülhet egy két és fél méter magasról érkező szerva ellen. Így megfordíthatjuk a dolgot, és azt mondhatjuk: Raonic szépen helytállt, ahhoz képest, hogy három szettben kikapott. Az első játszma két kettőshibán, a második egy rontáson múlt, és persze azon, hogy Novak csak akkor - a legeslegvégén - veszítette el az adogatását, amikor már elveszíthette.
A másik negyeddöntő viszont kakukktojás volt. A Federer elleni győzelem után sem tartotta senki igazán esélyesnek Gulbist a végtelen tapasztalattal és hidegvérrel rendelkező Berdych ellen, pláne úgy, hogy jól ismertük Gulbis eddigi tevékenységét: egy árva Grand Slam negyeddöntő (2008 Garros) és egy árva nyolcaddöntő. Semmi más az égvilágon.
Ma viszont Berdych rossz napot fogott ki, Gulbisnak pedig úgy tűnik benőtt a feje lágya, és ha nem puhul meg újra csütörtökig, akkor ezzel az egészséges egóval életveszélyes lehet akár Djokovicra is.
Maria és Nole, gratulálunk, Genie és Erni (igen, 25 évesen): üdv a felnőttek világában!

Fotó: Eurosport

French Open
Djokovic? Federer? Murray?
08/11/2014 10:52
French Open
Djokovic - Federer után
06/07/2014 20:53