Nem kellett megvárni az első forduló végét a Roland Garroson, máris hatalmas meglepetések láttán esik le az állunk egymás után többször is.
A legnagyobb szenzáció, hogy nem élte túl az első kört az előző Grand Slam torna, az Ausztrál Open két bajnoka.
Stan Wawrinka hétfői kiesése után Li Na is búcsúzott a párizsi viadaltól. A második kiemelt nem találta a helyét a Suzanne Lenglen pályán, végül pedig közel tízezer francia teniszező éltette a hazai salakon játszó Kristina Mladenovicot, aki három játszmában múlta felül a kínait. Li Na 2011-ben óriási meglepetésre megnyerte a Roland Garrost.
French Open
#StarsBirthday : Highlights of Sharapova's last GS win in Roland-Garros against Halep
18/04/2020 20:01

Fotó: Eurosport

Ahogy az várható volt, a magasan kiemeltek közül - Wawrinkához hasonlóan - nehéz ellenfelet kapó Grigor Dimitrov számára is túl magas volt az első akadály kedden, és ezt nyugodtan lehet szó szerint érteni. Az ATP Tour legmagasabbja, a 211 centis Ivo Karlovic 35 évesen oktatta a fiatal bolgár tehetséget, azzal kapcsolatban legalábbis biztosan, hogyan kell órákon keresztül stabilan hatalmasakat szerválni.
A horvát óriás 22 ásszal zárta a háromszettes meccset, míg mindössze 16 ki nem kényszerített hibát ütött.
A harmadik játszmában hiába tartotta Dimitrov hibátlanul magát, nem sok esélye volt egy olyan teniszező ellen, aki 12 játékon és a tie-breaken át egyetlenegy pontot sem veszített első adogatása után.
Dimitrovnak egy szem bréklabdája volt az egész meccsen, így fogadóként sem akadt sok esélye a múlt heti düsseldorfi tornán döntőt játszó Karlovic ellen.
Bár sosem volt egy igazi salakspecialista, búcsúzott a Garrostól egy korábbi világelső, Lleyton Hewitt is. Az idén Roger Federert is legyőző ausztrál hiába nyerte az első szettet Carlos Berlocq ellen, a következő három az argentiné lett. Berlocq győzelme azért persze egyáltalán nem meglepetés, hiszen néhány héttel ezelőtt Oeirasban nyert tornát, Berdychet verve a fináléban.

Fotó: Eurosport

French Open
Djokovic? Federer? Murray?
08/11/2014 10:52
French Open
Djokovic - Federer után
06/07/2014 20:53