babos

Fotó: Eurosport

Egy remélhetőleg nagyon sikeres profi pályafutás első fontos lépését tette meg Babos Timi, amikor hétfőre virradó éjjel megszerezte élete első WTA trófeáját.
A 18 éves magyar lány a román Alexandra Cadantút verte a Monterrey-ben zajló verseny fináléjában, mindössze negyedik olyan profi versenyén, ahol főtáblára jutott. Timi múlt hétig csak egy mérkőzést nyert főtáblán, azóta viszont Bogotában elődöntőt játszott, Monterreyben győzött.
Tenisz
De Niro lepattintja Federert egy Svájcról szóló reklámfilmben
26 PERC
Láttam a döntőt streamen, és ezt kell mondanom, hogy le a kalappal.
Egy az elejétől a végéig magabiztos, agresszíven teniszező Timit láttam, a döntő pedig szórakoztatóbb és színvonalasabb volt, mint jónéhány dubaji mérkőzés a múlt héten.
Timi élete legfontosabb meccsén egyszer sem veszítette el az adogatását, ellenfele bréklabdáig sem jutott el, ütött öt ászt. A szervája egészen kiváló, első adogatásai mögött mindössze három (!) labdamenetet veszített el a meccsen. A remek szerva később is sokszor ki fogja húzni a csávából, és az sem akármi, hogy második szett 5/4-nél semmire szerválta ki a győzelmet.
Felüdülés volt látni a szépen variált játékot, a rengeteg nyerőt, a csodaszép, szellemes megoldásokat, a fantasztikus kontrákat, a mindkét oldalról magabiztos alapvonaljátékot, és a hajlandóságot arra, hogy időnként felmenjen a hálóhoz. Még azt is felüdülés volt látni, hogy Timi talán legnagyobb hibája az volt a meccsen, hogy túl hamar akarta befejezni a labdameneteket nyerővel, és ebbe időnként belehibázott.
Nyilván segített az is, hogy Candatú nem játszotta élete teniszét, így Timi lubickolhatott, de fontos hangsúlyozni, hogy ha valaki ilyen felszabadultan tud játszani élete első döntőjében, akkor nem az a lényeg, hogy ki volt az ellenfél. Ez a tenisz rengeteg top 100-as teniszező ellen elég lett volna, és a román sem volt könnyű ellenfél, kétszer bukta csak az adogatását.
Jó volt látni, hogy a döntő után sztárként ünnepelte a teltházas közönség a bajnokot, és hogy 18 évesen Timi milyen szimpatikusan ünnepelte a győzelmét. Folyékony, kiváló angolsággal elmondott kedves, vicces, vérprofi győzelmi beszéde előtt hosszú percekig osztogatta az autogramokat a nagy sárga teniszlabdákra.
Tegnapig a WTA honlapján nem volt fénykép Babos Timi profiljában, és csak annyit tudtak róla, hogy 1993. május 10-én született.
Ma viszont megismerte a nevét a világ, és már saját profilja is van.
Nem is árt, hiszen a világranglista 68. helyezettje (!!!) innentől kezdve végleg megérkezett a profik közé.
A következő fontos lépés, hogy egyelőre itt is maradjon. Ehhez okos, jól átgondolt versenynaptár, a legjobbakhoz való felzárkózás átmenetében alázatos, kemény munka, továbbá fizikailag és mentálisan is stabil hátteret biztosító és jó döntéseket hozó szakmai stáb, a sikereket és a nagymenők elleni esetleges kudarcokat is jól feldolgozó, tökéletes versenyzői képességek kellenek.
Hogy aztán még feljebb lehessen lépni, és a legjobbak között se legyen megtorpanás.
Timi az első lépést példaértékűen teljesítette. Sok sikert Neki, édesapjának, edzőjének Levinek, és a stábjának ahhoz, hogy az előtte álló pályafutás is hasonlóan példaértékű legyen.
Szép volt! :D

timi

Fotó: Eurosport

ATP Madrid
ATP Madrid : Isner vs Thiem mérkőzés összefoglaló
2 ÓRA
Tenisz
Titkos salakos edzések és egy fantasztikus győzelmi sorozat
3 ÓRA