Meg a Garroson. És az Ausztrál Openen.
Ma mondat végére nyilván felkiáltó jel kéne, nyilván nem is egy.
Vagy kérdő.
Roland-Garros
A döntő leglátványosabb labdamenetei - Pazar ejtésekből nem volt hiány
9 ÓRÁJA
De a legnagyobb baj, hogy nem tudjuk melyik.
Amit tudunk: Ryan Rodenberg a floridai állami egyetem sportjogásza, valamint South Bend, aki Indianában profi sportfogadóként tengeti mindennapjait, elsősorban teniszre specializálva magát, megvizsgáltak 6204 teniszmeccset 2011 és 13 között, majd írtak egy tanulmányt.
Alapvetően a szokásostól eltérő fogadói magatartások után kutattak, és megállapították, hogy 20 esetben a fogadók magatartása 19-26 százalékkal eltért a várakozásaiktól.
Azt nem mondták meg ki játszott, hol és mikor, mindössze annyit hoztak nyilvánosságra, hogy többnyire első fordulós mérkőzésekről van szó. Wimbledon három mérkőzéssel is érintett 2011-ből és 12-ből, akad egy találkozó a londoni olimpiáról, illetve egy-egy mérkőzés a 2011-es Roland Garrosról és a 2012-es Ausztrál Openről.
Továbbá leszögezték, hogy a szokásostól némiképp eltérő fogadói magatartás nem utal szükségféleképpen fogadási csalásra.
Utóbbi félmondathoz különösen tudnék gratulálni, annak ellenére, hogy maximálisan egyetértek vele.
Azt gondolom -nem ez így nem jó: tudom - hogy egy kisebb tornákon a fogadói magatartást simán tudják befolyásolni a hozzátartozók, fiziók, bárkik, akik megtudnak bárkiről, bármit.
Józsinak fáj a hajlítója, Margit összeveszett a barátjával, Rozálnak már megvan a repjegye a következő tornára stb. A tőzsdén az ilyet bennfentes kereskedésnek hívják, itt hívhatjuk bennfentes fogadásnak egészen nyugodtan. És bár ezeket az információkat felhasználni, elvileg ugyanúgy tilos volna mint a tőzsdén, azzal ne áltassuk magunkat, hogy ezt a tilalmat valaha valaki be fogja tudni tartani. A tenisztornák rendezőinek éppen elég azt biztosítani, hogy a játékosok ne csaljanak.
Akiknek egyébként - és ezt már én teszem megint hozzá - egy szint fölött nagyon nem érné meg ilyen történetbe keveredni.
Mint ahogyan azt gondolom a tenisznek sem éri meg az, hogy valakik ilyen félinformációkkal szolgálnak. Vagy beszéljenek világosan, mondják meg, hogy ez a meccs, meg ez a meccs amit itt és itt játszottak, ekkor és ekkor, az gyanús, mégpedig ezért meg azért.
Enélkül az egésznek semmi értelme.
Ilyen tanulmányt én is tudok írni, akár kettőt is amíg befelé jövök a szerkesztőségbe.
Csak én huszonharmincezer meccset vizsgálok meg.
via
Roland-Garros
Federer visszatérése, Musetti-show, gigászi elődöntők - A férfi torna legjava
10 ÓRÁJA
Roland-Garros
A bevállalós fiataloktól a szupersztárokig: a 2021-es Roland Garros 10 legszebb ütése a nőknél
11 ÓRÁJA