Becsületszavamra legyen mondva, nem szoktunk ilyet csinálni. A munka az munka, nekünk ezen a héten az a linzi női tenisztorna volt.
De hát ha egyszer a világ másik végén Novak Djokovic játszik Roger Federerrel, akkor mindjárt más a helyzet.
Köves Gáborral a ma délutáni Camila Giorgi-Karin Knapp elődöntő közvetítése alatt belőttünk egy streamet és félszemmel, negyedszemmel figyeltük azt a meccset. Mentségünkre szóljon, talán Camila és Karin is megtették volna ugyanezt minden térfélcserénél, ha valaki belövi nekik a streamet.
Roland-Garros
A döntő leglátványosabb labdamenetei - Pazar ejtésekből nem volt hiány
10 ÓRÁJA
A Kínában 28 mérkőzés óta veretlen világelső, és az idei év vitathatatlanul legkiegyensúlyozottabb teniszezője parázs kis meccset vívtak a sanghaji ezres döntőért, és talán titokban azért is, hogy végleg eldőljön/még ne dőljön el az év végi világelsőség kérdése.
Novak Djokovic olyan formában teniszezett az elmúlt hetekben, hogy Roger Federer tudta, csak akkor nyerhet, ha hibátlanul játssza azt, amit általában Djokovic ellen nem lehet hibátlanul játszani.
És mit tesz az önbizalom? Tudta azt játszani.
Nem biztos, hogy ugyanezt a US Open végül meg nem valósult álomdöntőjében is tudta volna három szetten át, de itt most elég volt két játszmán át. Federer könyörtelenül jött fel a hálóhoz, szinte bármire, és ezúttal szinte minden megoldása működött. Djokovic egyáltalán nem játszott rosszul (talán helyenként picit laposan és elégedetlenül, de semmiképpen nem pocsékul), ám fogadóként esélytelen volt: mindössze egyszer jutott bréklabdához, és az sem lett meg, annak ellenére, hogy Federer adogatójátékai is szorosak voltak. Leszámítva azt a 47 másodperc alatt lezavart szervagémet.
Roger Federer a döntő eredményétől függetlenül és teljesen megérdemelten tér vissza hétfőn a világranglista második helyére, és mai teljesítményével matematikailag és átvitt értelemben is nyitva hagyta az év végi világelsőség kérdését.
A döntőben a Lopezt verő Gilles Simonnal játszik, aki igencsak szűk csoportba kerülhet be, ha netalántán nyer: az elmúlt 41 ezres tornán ugyanis 37-szer a nagy négyes valamelyik tagja nyert (Federer, Nadal, Djokovic vagy Murray), rajtuk kívül csak Tsonga, Ferrer, Söderling és Wawrinka járt sikerrel.
Ám Federer ezt mondta az elődöntőt követően: "Nem létezik, hogy rosszul játszom majd a döntőben, hogy rosszul játszom Simon ellen. Egyszerűen ekkora most az önbizalmam."
Nole pedig egy eredményes ázsiai túra után remélhetőleg napokon belül eredményesen csökkenti a közte és Roger között fennálló apa/gyerekek száma index különbségét.
Négyről háromra.

TENNIS-ATP-CHN

Fotó: Eurosport

(Fotó: Europress/AFP)
Roland-Garros
Federer visszatérése, Musetti-show, gigászi elődöntők - A férfi torna legjava
11 ÓRÁJA
Roland-Garros
A bevállalós fiataloktól a szupersztárokig: a 2021-es Roland Garros 10 legszebb ütése a nőknél
12 ÓRÁJA