Roger Federer belátható időn belül nem tervezi a profi tenisztől való visszavonulást. Erről Severin Lüthi, a 20-szoros Grand Slam-bajnok edzője, a svájci Davis-kupa-kapitány beszélt egy interjúban. 


Az a szóbeszéd járta teniszes berkeken belül, hogy 2020 lehet Federer búcsúéve. Sokan azt gondolták, hogy a 39. életévét hamarosan betöltő svájci még egyszer nekifut az olimpiának, de utána befejezi.
A koronavírus-járvány miatt a teniszszezon alaposan megtizedelődött, de a tervek szerint augusztus közepén újraindul az Egyesült Államokban. Federer azonban úgy döntött, 2020-ban már nem versenyez, inkább azon lesz, hogy teljesen felépüljön a februári térdműtétjéből. 
ATP Rome
Álomdöntő Rómában: jön az első idei Djokovic-Nadal!
5 ÓRA
Lüthi, akivel Federer már 2007 óta együtt dolgozik cáfolja, hogy tanítványa visszavonulásra készülne a 2021-es szezont követően.
"Roger még mindig szereti ezt az életformát"
- mondta
Lüthi
a svájci
Smash
 magazinnak nyilatkozva.
"Soha nem hallottam még tőle semmi olyasmit, hogy szeretné abbahagyni, mert másmilyen életre vágyik, vagy mert belefáradt a sok utazásba."
"Semmit nem lehet teljesen kizárni, de ő még mindig imádja a teniszt, és nagyon szeret együtt lenni a barátaival világszerte. Nem hinném, hogy azon gondolkodna, hogy 2021-ben visszavonul."
Emlékezhetünk, Federer hasonló okokból engedte el a 2016-os szezon második felét, amiért most. Akkor óriási formában tért vissza és behúzta a 18. és a 19. GS-címét az Ausztrál Openen, illetve Wimbledonban. Lüthi úgy véli, a hosszú kihagyást honfitársa ismét a maga javára fordíthatja.
Federer, Djokovic és Nadal nélkül is van értelme megrendezni a US Opent? | Eurosport
A címben feltett kérdésre Feliciano Lopez határozott igennel válaszolt egy nemrégiben tartott Zoom-beszélgetés során. Szerinte a US Opent akkor is meg kell rendezni, ha a világ legjobb játékosai esetleg nem vesznek részt rajta. Jelen állás szerint a US Opent augusztus 31. és szeptember 13. között rendezik New Yorkban.
"Kétségtelen, megvannak a párhuzamok 2016-tal. Talán ebből előnyt kovácsolhat a maga számára. Az az igazság, hogy a sérülés a lehető legjobb pillanatban érkezett."
"Már a műtét másnapján alig várta, hogy elkezdődjön életének egy új fejezete, melyben sok időt tölthet a családjával. Van egy kivételes képessége arra, hogy törekvő és céltudatos legyen anélkül, hogy idegeskedne a jövő kiszámíthatatlanságával kapcsolatban."
Federer az elődöntőig jutott az idén januári Ausztrál Openen. A legjobb négy között a később bajnok Novak Djokovic győzte őt le. 
Eurosport
ATP Rome
Nadal az első döntős Rómában
6 ÓRA
Tenisz
Federer és Fucsovics genfi meccsei élőben, magyar kommentárral az Eurosport Playeren!
10 ÓRA