Roger Federer összességében elégedett azzal, ami Dohában történt. Előbb megnyert egy komoly háromszettest Dan Evans ellen, majd a negyeddöntőben kikapott háromban Nikoloz Basilashvilitől. A visszatérése ezen pontján valószínűleg sok volna még neki két, egymást követő versenyzéssel töltött hét, ezért úgy döntött, visszalép a jövő heti dubaji tornától.

AdChoicesADVERTISING


Federer korábban már bejelentette, hogy nem indul a Miami Openen, most, Doha után pedig úgy látja, jelenleg inkább edzésekre, és nem tétmeccsekre van szüksége. Kérhetett volna szabadkártyát Miamiba, ő azonban úgy döntött, csak a tavasz egy később pontján fog majd újra versenyezni.
"Nagyszerű volt újra versenyezni"
.
"Imádtam minden percet, amit újra Dohában tölthettem. Nagy köszönet jár a hűséges csapatomnak, akik nélkül ez nem sikerülhetett volna. Úgy döntöttem azonban, jobb lesz visszamenni edzeni, úgyhogy visszalépek a jövő heti dubaji tornától."
Tenisz
Venus Williams folytatni szeretné, 2023-ban is megcéloz néhány versenyt
4 ÓRÁJA
A svájci eredményes hetet zárt Dohában. Bő egy év kihagyás után megnyerte visszatérő mérkőzését Dan Evans ellen, majd a negyeddöntőben vereséget szenvedett Nikoloz Basilashvilitől. Lejátszott hat játszmát két számottevő játékos ellen, ami kezdetnek nem is rossz. Ami a probléma, hogy nagyobb fokú vállfájdalmat tapasztalt, mint amire előzetesen számított.
"Az egész vállamban izomfájdalmat érzek, amire, őszintén szólva nem számítottam"
- mondta
Federer
.
"A dolog azért váratlan, mert adogatni egész idő alatt adogattam. Persze tétmeccsen nagyobb a nyomás, az ember olyankor beletesz még egy kis pluszt, belead még 5 százalékot. Talán ez lehet a háttérben."
Federer célzott arra, hogy valószínűleg salakon kell majd folytatnia a visszatérését ahhoz, hogy 100 százalékos állapotban legyen Wimbledonban. 
"Úgy gondolom, a tétmérkőzések fontosak. Mivel a füves szezon előtt salakos tornák vannak, így aztán, ha meccseket akarok játszani, valószínűleg nem lesz más választásom, mint salakon versenyezni. A kérdés csak az, hogy hol. Vannak bizonytalan elképzeléseink, de úgy volt, hogy megvárjuk Dohát és Dubajt, és utána döntünk. A fizikális állapotom az első, minden más utána következik. A lényeg, hogy a füves szezonra rendben legyek. Bármire is van szükségem ahhoz, hogy Wimbledonra 100 százalékos legyek, azt meg fogom tenni."
TennisNow
Tokyo 2020
Tokió 2020: a Williams testvérek legszebb olimpiai pillanatai
4 ÓRÁJA
Tenisz
Figyelemzavar a teniszben: valós probléma vagy csak sumákolás?
13 ÓRÁJA