Federer támogatja Osakát, és többet segítene a fiatal teniszezőknek.

Roger Federer forradalomra szólított fel a tenisz és a média együttműködésében annak érdekében, hogy enyhítsék a játékosok stresszét a touron - olvasható a brit Eurosport cikkében.
Naomi Osaka az év elején visszalépett a Roland Garrostól, miután kijelentette, hogy mentális egészségének védelme érdekében nem fog részt venni a sajtótájékoztatókon.
Tenisz
Idén egy kicsit mindenki beleszeretett Emma Raducanuba, a WTA 2021-es díjazottjai között is ott van
TEGNAP 18:10
A Grand Slam-szervezők megbüntették, amiért a nyitófordulóban aratott győzelme után tényleg nem jelent meg az újságírók előtt, mire ő másnap visszalépett a tornától.
Az év teniszszenzációját produkáló, a US Opent 18 évesen megnyerő Emma Raducanu is kiváltotta a sajtó egyes részeinek kritikáját, miután légzési nehézségek miatt visszalépett a negyedik fordulós mérkőzésétől élete első wimbledoni tornáján. A mondatban elrejtettük a lényeget, azt, hogy első próbálkozásra ment három kört a füves pályán GS-en.
Federer úgy véli, hogy a sportágnak többet kell tennie azért, hogy segítsen a játék fiatal tehetségeinek, például Raducanunak, vagy olyan klasszisának, mint Osaka, kezelni a média minden formájából érkező negativitást.

Federert állva tapsolták a Laver kupán

Federer a GQMagazinnak ezt mondta a témában: "Figyeltem Emma Raducanu hihetetlen wimbledoni szereplését, és Naomi Osaka elmúlt néhány évét is. Mindkettőjük története elképesztő. De fáj, amikor látja az ember, mi történik velük, és amikor nem érzik jól magukat. Olyan nagy a stressz.
Azt hiszem, sok mindent köszönhetek a közösségi médiának: életem első 10 évében nem voltak még ilyen platformok, talán csak egy weboldallal rendelkeztem, aztán a következő 10 évben a közösségi média már mindenhol megjelent. Ezzel kapcsolatban a sajtó helyzetét is át kell gondolni.

"Őszintén nem tudom, mikor fogok játszani legközelebb" - Osaka sírva mondta, hogy szünetet tartana

"Szerintem a játékosoknak, a versenyigazgatóknak és az újságíróknak le kell ülnünk egy teremben, és meg kell beszélnünk, hogy ’oké, mi az, ami nektek működik és mi az, ami nekünk megfelel’."
Forradalomra van szükség.
Vagy legalábbis fejlődére ahhoz képest, ahol ma tartunk. Úgy gondolom, hogy jobban kell segítenünk, edzenünk és mentorálnunk a fiatalabb generációt.
El sem tudom képzelni, hogy a karrierem kezdetét a közösségi médiával együtt éljem át; fogalmam sincs, hogyan kezeltem volna. Minden 10 kedves kommentre mindig jut egy negatív, és persze arra koncentrál az ember. Ez egy szörnyű helyzet. Még akkor is, amikor rosszul érzem magam, tudom, hogy a világsajtó előtt egy bizonyos módon kell viselkednem. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a teniszezők sportolók és profik, de közben mi is emberek vagyunk."

Raducanu legszebb pontjai a US Openről - a tempós, a trükkös és a szuperelegáns


Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Tenisz
Djokovic kétarcú szezonja: karrierje legnagyobb sikerei közé beékelődött pár nagy pofon is
04/12/2021 15:47
Tenisz
Federer és Nadal 40 mérkőzése – 10 érdekesség a tenisz történetének legnagyobb rivalizálásáról
26/11/2021 20:40