Eurosport

Federer szerint azért is különösen fontos tisztelni labdaszedőket, mert ők jelenthetik a jövőt

Federer szerint azért is különösen fontos tisztelni labdaszedőket, mert ők jelenthetik a jövőt
By Eurosport

The 11/10/2018 at 13:44Updated The 11/10/2018 at 14:17

A svájci tiszteletre és megbecsülésre szólította fel játékostársait.

Roger Federer a labdaszedők tiszteletére és megbecsülésére szólította fel játékostársait. A svájci Fernando Verdasco, a Shenzhen Openen tanúsított frusztrált viselkedésére reagálva mondta el véleményét a kérdésben. Egy egykori labdaszedő srác álláspontját már közöltük a témában, most álljon itt egy olyan valakié, aki szintén labdaszedőként kezdte, mára azonban 20-szoros Grand Slam-bajnok vált belőle.

A fönt említett tornán az történt, hogy Verdasco ingerülten ráförmedt az egyik labdaszedő srácra, pusztán azért, mert az a kelleténél egy kicsit később adta oda neki a törölközőt.

Federer nem akart pálcát törni Verda fölött, inkább csak általánosságban beszélt, és hozzátette, a meccs hevében a játékosok idegrendszere nagyon komoly igénybevételnek van kitéve. Mindezek ellenére hangsúlyozta, hogy a tiszteletre igenis szükség van.

"Az ember persze mindig tisztelni akarja a labdaszedőket, elsősorban azért a remek munkáért, amit elvégeznek. De hozzá kell tenni, hogy nem minden játékos számára egyformán könnyű, hogy kontrollálni tudják az érzelmeiket."

A svájci azt is elmondta, hogy ő személy szerint úgy látja, a legtöbb fiatal segítő érti és érzi is azt a nyomást, amely a játékosokra nehezedik mérkőzés közben. Ugyanakkor lényegesnek tartja, hogy ezek a fiúk és lányok a lehető legpozitívabb élményekkel távozzanak a tornákról.

Europa-Duo Zverev/Federer (Bild) verliert gegen US-Team

"A labdaszedő srácok azért is kell, hogy különösen fontosak legyenek a számunkra, mert ők jelenthetik a sportág jövőjét."

"Én például mindig rettenetesen boldog voltam egy verseny végén. Azt éreztem, hogy minden jó volt, az első perctől az utolsóig, és nem volt semmi negatívum. Nem szabad, hogy a srácokban olyan érzés maradjon, hogy nem tisztelték, nem becsülték őket eléggé, vagy netán valami megalázó történt velük. Úgyhogy igen, erre igenis tudatosan figyelni kell."

A milánói NextGen vb-n kipróbálnak majd egy új dolgot. Törölközőállványokat helyeznek el a pálya két végébe azért, hogy a labdaszedőknek kizárólag a labdákkal kelljen foglalkozniuk, és a törölközés gondját-baját meghagyják a játékosoknak.

Ball boy at Wimbledon