Tegnap reggel még úgy tűnt, hogy óriási harc várható az év végi világelsőségért, éppen ezért úgy gondoltuk egy élő hírfolyamot szentelünk Djokovic és Federer párbajának. Ezt itt találjátok meg, és annak ellenére folytatjuk majd, hogy Raonic gondoskodott róla, hogy az a harc a mai reggelen már ne tűnjön olyan óriásinak. Azok kedvéért viszont, akik nem szeretnek lefele görgetni sokat, ellenben kíváncsiak arra, ami történt, megpróbáljuk néhány sorban összefoglalni a tegnapi eseményeket.
Először is Berdych kijutott a vb-re azzal, hogy megverte Andersont.
Azután Raonic legyőzte 7/6 7/5-re Federert. Federer 12 győzelem után kapott ki, pedig nem játszott rosszul, igaz kiemelkedően sem. Az látszott rajta végig, hogy rettentő idegesítő lehet Raonic-csal fedettpályán játszani. Az első szettben még hárított két break labdát, melyek közül az egyik játszmalabda volt, de elbukta a rövidítést, pedig rögtön egy fogadóponttal nyitott. Igaz utána elveszítette mindkét labdát a saját szervájánál. Federernek játszmalabdája volt a második szettben, aminél Raonic ászt ütött, akárcsak az első játszmában, amikor neki volt szettlabdája. Aztán a következő játékban breakelt, pici szerencsével ugyan, de végül egy csodálatos fonák kereszttel lezárva a játékot. Zárójel, de mindössze másodszor tudta elvenni Federer adogatását hét meccsen. Igaz, ez elég volt az első győzelemhez a svájci ellen.
Roland-Garros
Temetni kell Rafael Nadalt a Roland Garros közeledtével?
8 ÓRA
"Mindig azt gondoltam, hogy a dolgok Londonban dőlnek majd el, ez a vereség pedig azt jelenti, hogy picit hosszabb felkészülés elé nézek, két nappal többet készülhetek. Nem azt mondom, hogy nem akartam nyerni, csak azt, hogy elfogadom a vereséget és előre nézek, megkezdem a felkészülést a világbajnokságra" - mondta a svájci. "Maradok fedettpályán, már persze ha pihentem pár napot, mert arra most nagy szüksége van a testemnek" - felelte Federer arra a kérdésre, hogy ismételten beiktat-e egy pár napos felkészülést a Davis Kupa döntőre, amit salakon rendeznek majd. Rákanyarodva a Raonic elleni meccsre kiemelte, hogy a kanadai szerinte jól játszott, végig kiválóan adogatott, különösen akkor amikor nagy szüksége volt rá.
Következett Murray Djokovic ellen, egy érdekes meccsen, hiszen a skót egyfelől hulla fáradt lehetett, hiszen rengeteg meccset játszott az elmúlt hetekben, másfelől viszont a 2013-as wimbledoni döntő óta nem győzte le sem Djokovicot, sem Nadalt, sem Federert. Az első szettben hősiesen küzdött Murray, nagy nehezen, de megtartotta az adogatását 6/5-ig ott azonban a hatodik breaklehetőséget, egyben a második szettlabdát elbukta. A második játszmában se adta fel, elvette Djokovic adogatását 1/1-nél, azonban nem tudta mellérakni a sajátját, amit már nem tudott elviselni. 7/5 6/2 lett a vége, Murray pihenhet Londonra, Djokovic viszont növelheti tovább az előnyét. Ha megnyeri a tornát, 820 pontot ver Párizsban Federerre, és mivel volt 490 pont előnye, az 1310 pont azt jelentené, hogy Londonban elég elődöntőt játszania az év végi világelsőséghez.
Végül Nishikori megverte háromban Ferrert, ezzel ő is ott lehet a világbajnokságon, mégpedig első ázsiai játékosként.
ATP Rome
Djokovicson az esőszünet okozta két órás várakozás sem fogott ki
9 ÓRA
ATP Rome
Djokovic továbbjutott Rómában
10 ÓRA