Novak Djokovic édesapja, Srdjan ismét nem állta meg, hogy egy kicsit kikezdje fia egyik legnagyobb riválisát, Roger Federert.

A papa egy 2006-os, Svájc és Szerbia között megrendezett Davis-kupa összecsapás emlékét idézte fel, melynek során Federer azt találta mondani Djokovic viselkedésére, hogy az egy vicc. A szerb a Stan Wawrinka elleni meccsen kétszer is kérte a tréner segítségét, melyek közül Roger a másodikat már indokolatlannak találta.
Azóta már elég sok idő eltelt, a két játékos pedig már meg is beszélte egymással a történteket, Srdjan azonban úgy tűnik, még a mai napig sem tudta feldolgozni ezt a sérelmet. Szerinte Federer itt komolyan megsértette a fiát, mégpedig azért, mert már akkor attól félt, hogy majd letaszítja őt a sportág trónjáról.
Tenisz
Venus Williams folytatni szeretné, 2023-ban is megcéloz néhány versenyt
2 ÓRÁJA
Federer nekiment a fiamnak, amikor ő még csak 18-19 éves volt.
„Tudta ugyanis, hogy majd jön valaki, aki még nála is jobb lehet. Én azt mondtam akkor is, hogy ő egy nagy bajnok, akkoriban ő volt a legjobb, de amúgy nem egy jó ember.”
Srdjan korábban rendszeresen feltűnt Novak bokszában, a Grand Slam-tornákon pedig szinte mindig ott volt. Az elmúlt években azonban a világelső szülei különböző okokból már nem kísérik őt el a versenyekre.

Novak Djokovic és az édesapja, Srdjan

Fotó: Getty Images

Az azonban érdekes, hogy a papa azt mondja, még tévén sem követi a fia mérkőzéseit. Szerinte ők ketten mentálisan egymás tökéletes ellentétei. Miközben Novak nyugodt és megfontolt, róla ezt a legkevésbé sem lehet elmondani, úgyhogy számára túlságosan megterhelő a fia meccseit nézni. Hozzátette, a felesége, Dijana fejben rendkívül erős, úgyhogy neki nincsenek ilyen jellegű problémái.

"Novak a legjobbat vette ki belőlem és a feleségemből. Tőlem a bátorságot, a kurázsit, az édesanyjától pedig a higgadtságot, a nyugalmat örökölte."

„Amikor ő falnak ütközik, megáll és gondolkodik. Én meg addig csapkodom a fejem a falba, amíg el nem ájulok. Ezért nem nézem a meccsit sem. Az Ausztrál Open-döntőjéből néhány percet láttam. És, hogy mit csinálok olyankor? Minden mással foglalkozom. Meg közben várom, hogy szóljon a feleségem, hogy vége a szettnek. Dijana nézi, a nők erősebbek, mint mi vagyunk.”

Novak Djokovic a 2021-es Australian Openen

Fotó: Getty Images

Srdjan jó néhány ellentmondásos nyilatkozatot tett már az elmúlt időszakban. Elsősorban Federerre és Rafael Nadalra vonatkozóan. Sokan úgy látják, hogy részben épp ezek a megnyilvánulások felelősek azért, hogy Djokovic sajtója nem olyan jó, mint amilyennek ő és a drukkerei látni szeretnék. Srdjan azonban úgy gondolja, ő mindig csak az igazságot mondja.
„Nagyon sajnálom, ha valakinek nem tetszik, amit mondok. Én az igazat mondom, ha azt valaki nem szereti, azzal én mihez kezdjek? Annyit rágalmazzák, annyi gusztustalan dolgot mondanak róla, hogy az felfoghatatlan.”
Forrás: Sportskeeda
Tokyo 2020
Tokió 2020: a Williams testvérek legszebb olimpiai pillanatai
3 ÓRÁJA
Tenisz
Figyelemzavar a teniszben: valós probléma vagy csak sumákolás?
12 ÓRÁJA