Dominic Thiem éppen a visszatérésére készül, célja, hogy idén végre a kedvenc borításán, salakon is Grand Slamet nyerjen. Az idei formája viszont nem éppen biztató, a német Eurosport tenisz szakértői Boris Becker és Barbara Rittner is elemezték Thiem problémáit.

Thiem tavaly végre megnyerte élete első Grand Slam címét a US Openen, de idén nagyon nem találja a formáját, 9 meccséből 4-et is elvesztett. Saját elmondása szerint elsősorban mentális problémái vannak, egyáltalán nem élvezi a sok utazgatást a járvány idején, valamint motivációt is nehezen talál, miután elérte élete egyik nagy álmát.
Becker az utóbbi mondaton nagyon kiakadt, szerinte Thiem nem tudja mi az a nyomás:
European Open
ATP Antwerpen: Schwartzman - Brookbsy meccsösszefoglaló
14 ÓRÁJA
"Ha megnyered az első Grand Slamet, akkor csak az lebeghet a szemed előtt, hogy nyerj minél többet. Federer, Nadal vagy Djokovic sosem mondta, hogy nyomás alatt lenne, pedig ha egy győzelem ilyen hatást ér el, akkor aztán nekik tényleg érezni kéne. Az igazi nyomás az, amikor el kell tartanod a családod és minden nap a túlélésért küzdesz.
Domi 27 éves, a legjobb teniszét kéne nyújtania. Nem szabad elengednie magát, fontos, hogy a körülötte levő emberek folyamatosan tudasítsák benne, hogy mindig nyernie kell. A jelenlegi hozzáállása nem vezet sehova, muszáj változtatnia."

Becker és Rittner Thiem problémáiról az Eurosport podcastjében

Thiem fizikailag kész a visszatérésre

Az újrakezdésre Madridban fog sor kerülni, Thiem stábja pedig a fizikai felmérők után optimistán várja a salakos szezont.
"Az elmúlt pár napban Domi sokat fejlődött fizikálisan, a teszteredmények is biztatóak. Most már csak meccseket kell játszania, hogy Párizsra csúcsformában érkezzen. Madridban sokminden ki fog derülni, de nem hiszem, hogy csodát lehetne tőle várni egy ilyen hosszű kihagyás után."
A teljes podcastet itt tudod meghallgatni:
VTB Kremlin Cup
Hazai játékos lesz az egykori Grand Salm-bajnok ellenfele a moszkvai döntőben
15 ÓRÁJA
European Open
Schwartzman nem hagyta a fiatal amerikainak, hogy csodát tegyen Antwerpenben
16 ÓRÁJA