Jo-Wilfried Tsonga gyenge szezont futott eddig. Marseille-ben döntő, Dubaiban és Monte Carlóban negyeddöntő, ennyi. Hét alkalommal találkozott idén top 10-es játékossal, és mind a hétszer kikapott. A szezon elején még 10. volt, mostanra visszacsúszott öt helyet a világranglistán.
Ezen a héten viszont amihez csak nyúlt, az sikerült. Rettentő agresszívan játszott, csodásan adogatott, ráadásul okosan és rendkívüli koncentrációval teniszezett, és szinte hibátlanul játszott egész héten. Legyőzött négy top 10-es játékost, köztük három Grand Slam bajnokot. Sorrendben Djokovic, Murray, Dimitrov és Federer skalpját gyűjtötte be.
Őrület! És igazából (számomra) mégsem ez volt különleges. Inkább az utóbbi hat éve. Azóta ugyanis, hogy 2008-ban berobbant Ausztráliában, soha nem játszott ennyire jól. Most volt egy zseniális hete, de így is életében mindössze második Masters 1000-es versenyét nyerte (2008 Párizs után). Ami kicsit szomorú, mert annyira jól tud teniszezni, hogy ennél sokkal többre vihette volna az utóbbi években, ha fejben erősebb.
ATP Halle
Videón a meccs, amivel a 22 éves francia bejutott élete első ATP 500-as döntőjébe
6 ÓRÁJA
Ami engem jobban meglepett, az Federer fantasztikus küzdése volt. A 37. Masters 1000-es döntőjében, 12 és fél évvel az első után. Sokat hibázott, mert Tsonga ellen nem volt egy perc nyugta sem. Fogadóként sanszot sem kapott, adogatóként sokszor szenvedett, de kapart minden labdáért, és amikor rájött, hogy az alapvonalról nem tud mit kezdeni Tsongával, akkor felment a hálóhoz, és parádés röptejátékot mutatott be. De ez is csak arra volt elég, hogy 5/7, 6/7-re kapjon ki, mert Tsonga TÉNYLEG hibátlanul játszott, és valami mesésen adogatott.
Most következik a Cincinnati Masters 1000-es torna, aztán augusztus 25-től a US Open. Ami könnyen lehet, hogy már nem róluk fog szólni. De nagyon nem lennék szomorú, ha tévednék.
Tenisz
Wimbledonban is nagyot alkothat a három év után újra tornát nyerő horvát
8 ÓRÁJA
ATP London
Berrettini folytatja a visszaszámlálást, már csak egy lépés a tornagyőzelem
8 ÓRÁJA