Sokan támogatják Federer férfi és női teniszt egységesítő szándékát, de vannak ellenvélemények is.


Valósággal megbillentette a  közvéleményt Roger Federer múlt héten közreadott véleménye, ami szerint egy szervezetté kellene válnia a férfi (ATP) és női (WTA) teniszt irányító és felügyelő testületeknek. Ahogy ő fogalmazott: „Két meggyengült test helyett egy erősre van szükség.”
Az elképzelést meg azon melegében támogatta Andrea Gaudenzi, az ATP nemrég kinevezett elnöke, bár szavai tűnhettek akár udvariassági formulának is. Nem sokkal később a korábbi Grand Slam-győztes Mats Wilander is támogatta az elképzelést, ezzel remélve a rajongók életkorának csökkenését. A támogatók sora azonban itt nem állt meg: Billie Jean Kingtől Marat Safinon át Sara Erraniig sokan visszhangozták a svájci csillag szavait.
Tenisz
A héten a szokásosnál jobban befagyott a tenisz-világranglista
TEGNAP 08:08
Hamar megjelent persze az ellenzők hangja is. Nick Kyrgios például még aznap szintén saját Twitter profilján tette fel a kérdést:
„Vajon a játékosokat megkérdezte valaki, akarnak-e egy szervezetben egyesülni?”
Kritikával illeti Federert Dirk Hordoff, a Német Tenisz Szövetség alelnöke is, aki szerint ez az akció nem szól másról, mint további Twitter követők toborzásáról. Hordoff, aki korábban Tipsarevic és Pospisil edzője is volt, azt állítja, egy ilyen elképzelés rövid távú gondolkodásra utal.
„Ez így önmagában nem elég. Az egészet az ITF-fel [Nemzetközi Tenisz Szövetség] és a négy Grand Slammel kellene kezdeni. A WTA és az ATP összevonása semmilyen jelenlegi problémát nem old meg.”
Hordoff azt állítja, ezekben a sportági események nélküli időkben különös szükség van valamivel felhívni magunkra a figyelmet. Egy ilyen poszt minden konkrétum nélkül azonban nem segíti elő a helyzet megoldását.
Való igaz, Roger Federer az elmúlt néhány napban 1000 új követőt szerzett. Kérdés persze, mennyiben számít ez előrelépésnek 12,7 milliós rajongótáborához képest.
Tokyo 2020 mixed doubles
Az olimpia legviccesebb díjátadóján Karatsev majdnem lenyúlta az aranyat
TEGNAP 00:18
Tokyo 2020
Miközben Zverev olimpiai aranyérmét ünnepelte, Khachanov ütőjén vezette le a frusztrációt
01/08/2021 19:53