Ugyan tegnapelőtt még arról írtunk, hogy az év végi világelsőség szempontjából alighanem a világbajnokság a legfontosabb torna, és azt kell megnyernie annak, aki világelső szeretne lenni, de azok után, hogy Novak Djokovic győzelemmel mutatkozott be a párizsi tornán, Roger Federer egyszerűen nem engedhette meg magának, hogy kiesik. Nem is annyira amiatt, hogy akkor csak 10 pontot kapott volna, Nolénak meg a zsebben lett volna 90, bár könnyen előfordulhat, hogy pont ez a 80 fog dönteni a végén, hanem inkább amiatt, hogy ő már nem növelhette volna a pontjainak a számát, míg Djokovic eljuthatott volna 1000-ig.
Ha Fed tegnap kikapott volna Chardytól, Djokovic pedig megnyerte volna  a tornát, akkor a szerbnek elég lett volna mindössze egy győzelem a vb csoportkörben ahhoz, hogy a Federer idén már ne előzhesse őt meg. Szóval ezzel a teherrel állt oda tegnap a svájci, ráadásul úgy, hogy a francia nagyon veszélyes teniszező, iszonyatosan nagyokat üt, és ha ezek a bombák működnek, akkor bárkit megverhet. Tavasszal például amikor legyőzte Rogert Rómában, akkor Federer a döntő játszma rövidítésében saját meccslabdájánál szinte kezet fogni indult előre a hálóhoz, mire érkezett Jeremy és úgy ütött el előtte keresztbe, teljes erőből, hogy arra a labdára rá lehetett volna ülni.
Roland-Garros
Temetni kell Rafael Nadalt a Roland Garros közeledtével?
9 ÓRA
Tegnap, ilyen közelségbe azért nem jutott a győzelemhez Chardy, de csak hárított két meccslabdát a második szettben 5/4-nél, és csak kiharcolta a döntő játszmát.
"Chardy megszorongatott engem eddig is, sejtettem hogy ez most sem lesz másként. De ahogy haladtunk előre a meccsben, úgy kezdtem egyre jobban játszani." - mondta Federer, aki a  következő körben a legjobb nyolc közé jutásért a francia Lucas Pouille-el találkozik, aki a selejtezőt is megjárta, ámde azóta legyőzte Karlovicot és Fogninit is.
Ma este azonban nem csak ők ketten lépnek pályára, hanem Novak Djokovic is, aki szintén egy franciával, ám a Pouille-nél sokkal veszélyesebb Monfilssal találkozik majd.
Ha tovább fűzzük tehát a tegnapi hasonlatot, akkor nemcsak hárította Djokovic bréklabdáit, de a mai napon akár a vezetést is megszerezheti.
ATP Rome
Djokovicson az esőszünet okozta két órás várakozás sem fogott ki
9 ÓRA
ATP Rome
Djokovic továbbjutott Rómában
10 ÓRA