Roger Federer felhívta a férfi és női szervezet képviselői figyelmét, hogy ezekben a nehéz időkben egy szervezetté kellene válniuk.


A 20-szoros Grand Slam győztes Roger Federer egy szerda délutáni Twitter-bejegyzésben tette fel a kérdést:
„Csak érdeklődöm… én vagyok az egyetlen, aki szerint most van itt az idő, hogy a férfi és női tenisz ismét egyesüljön és együtt lépjen fel?”
Tenisz
A héten a szokásosnál jobban befagyott a tenisz-világranglista
TEGNAP 08:08
A felvetés elsőre meglepőnek tűnik, különösen, hogy a tenisz egyébként is megosztott természetű sport. Az ATP és a WTA is saját versenysorozatot üzemeltet, a 4 Grand Slam tornát azonban a nemzetközi tenisz szövetség (ITF) szervezi. Később azt is kifejti, hogy nem a versenyeket szeretné feltétlenül együtt szervezni, hanem hogy a két szervezet helyett egy felügyelje a férfi és női sorozatot is.
További érvei is vannak a volt világelsőnek:
„A szurkolókat is teljesen összezavarja a különböző világraranglista rendszer, a különböző design, weboldalak, kategóriák stb. Valószínűleg már sokkal régebben meg kellett volna történnie, de talán most van itt az ideje. Két meggyengült test helyett egy erősre van szükség.”
Federer egyébként nemcsak teniszezőként van jelen. Team 8 nevű cége számos férfi és női sportolót képvisel, többek között a fiatal Coco Gauffot vagy az olimpiai ezüst- és bronzérmes Juan Martin del Potrót, ahogy az eddig mindig ősszel tartott Laver Cup mögött is ő áll, ahol Európa legjobbjai mérik össze tudásukat a világ többi részével.
Az ATP idén kinevezett új elnöke, Andrea Gaudenzi maga is azt nyilatkozta, szorosabbra kell fűzni a szálakat a női szervezettel, hiszen ez mind a sportolóknak, mind a nézőknek és egyéb szereplőknek is előnyére válhat.

Andy Murray és Serena Williams Wimbledonban.

Fotó: Eurosport

Ami igaz, az igaz 2019-ben két említésre méltó esemény is volt. A Hopman Kupa svájci-amerikai mérkőzése Federerrel és Belinda Benciccsel, illetve Serena Williams és Francis Tiafoe-val nagy érdeklődést váltott ki. A sérülésből visszatérő Andy Murray pedig Wimbledonban indult vegyes párosban Serena Williamsszel, ami különösen jó sajtót kapott.
via Metro
Tokyo 2020 mixed doubles
Az olimpia legviccesebb díjátadóján Karatsev majdnem lenyúlta az aranyat
TEGNAP 00:18
Tokyo 2020
Miközben Zverev olimpiai aranyérmét ünnepelte, Khachanov ütőjén vezette le a frusztrációt
01/08/2021 19:53