Emma Raducanu válaszolt azokra a kritikákra, amik szerint nem koncentrál százszázalékosan a teniszre.
A brit teniszező 2021-ben vált egycsapásra ismertté, miután a US Open selejtezőjén átverekedte magát, és szinte a semmiből megnyert egy Grand Slam-tornát. A sikere persze a szponzorok figyelmét is felkeltette, és szinte azonnal elárasztottál a szerződésekkel.
A Grand Slam-győzelem óta azonban, amelynek köszönhetően a WTA-ranglistáján a legelőkelőbb helyen szereplő brit női játékos lett, Raducanu formája nem igazán emlékeztet minket az US Openen látottakra.
Roland-Garros
Nadal, Djokovic és Świątek is hengerelt, búcsúzott viszont a női címvédő és Osaka is
6 ÓRÁJA
A világranglista 13. helyezettje az idei hét mérkőzéséből mindössze kettőt nyert meg, legutóbb a Miami Open második fordulójában Katerina Siniakova ellen búcsúzott.
Raducanu a múlt héten a Twitterre posztolta, hogy ő lett a Porsche nagykövete, de ettől függetlenül a továbbiakban is teljes mértékben a teniszkarrierjére koncentrál.
"Talán csak azt látják a hírekben vagy a közösségi médiában, hogy aláírtam ezt vagy azt a szerződést, és úgy érzem, hogy ez eléggé félrevezető, mert napi öt-hat órát (edzek), napi 12 órát vagyok a klubban" - mondta.
"Néha - edzésre menet - kiteszek egy posztot a kocsiból, és egyből azzal támadnak, hogy 'nem a teniszre koncentrálok'. Úgy gondolom, hogy ez valahol igazságtalan, de igazából megtanultam kezelni, talán egy kicsit érzéketlenebbé váltam a külvilág reakcióira.
Raducanu azt mondja, egyre kevesebb időt tölt azzal, hogy megnézze, mit írnak róla az emberek az interneten.
"Az elején talán néha megnéztem, hogy mit írnak rólam" - mondta. "De most már nem igazán foglalkozom ezzel, mert nem mindig pozitív, amit látok, és és nem akarom, hogy hatással legyen rám."
Meg kell tanulnom nem magamra venni ezeket a dolgokat.
"Oké, foglalkozom a szponzori teendőkkel, de emellett keményen edzek, rengeteg időt fektetek bele, és úgy érzem, hogy most még több energiát kell ebbe beletolnom. Tényleg rengeteget dolgozom."
"Természetesen nagyon hálás vagyok a rengeteg szponzori felkérésért, de a teniszemre koncentrálok. Határozottan ez a legfontosabb számomra."
Raducanu a jövő hónapban részt vesz a Porsche által szponzorált Stuttgart Openen, és az április 15-16-i hétvégén a Csehország elleni Billie Jean King Kupa selejtezőn is képviseli majd Nagy-Britanniát.
Eurosport
Tenisz
Edzőkeringő, sérülések, szponzorok – Mi a helyzet Emma Raducanuval?
18/05/2022 19:13
Tenisz
Emma Raducanu háta megsérült, a Roland Garros is veszélyben lehet
11/05/2022 11:03