Mekkora mázli, hogy kisebb szünet következik a tenisz naptárban, különben nagy gondban lennénk.  Mindössze egy barcelonai férfi versenyt rendeznek a héten,  a lányok pihennek, és hétvégén Fed Kupáznak.
A családommal bejártuk Európa majdnem összes működő vulkánját, de mindegyik megtréfált minket. A Vezúvra fölfelé felforrt a kocsi hűtővíze, az Etnáról lefelé az autó fékrendszere kapott hőgutát, a Strombolit pedig evakuálni kellett 3 nappal azután, hogy ott jártunk, mert kitört. Bár Eyjafjöll nevét még a föci érettségi idejére sem rögzítettem magamban, nem gondoltam volna, hogy ma őmiatta kell itthon ülnöm, és jobb híján posztot írnom a hamu okozta nehézségekről.
Mert egy izlandi vulkán miatt hirtelen mindenkinek egyforma problémái adódtak. Lehet, hogy Leo Messi most épp egy Barcelonából Milánóba tartó buszon döcög, és hőbörög, amiért nem fér el Zlatan lábától, miközben a Bajnokok Ligája elődöntőre igyekszik csapatával. Az UEFA pedig azon agyal, hogy elhalassza-e a meccseket.
Tenisz
A csehek Gauff-ja Amerikában robbant be a WTA-mezőnybe
EGY ÓRA
Hála égnek a teniszezők nincsenek ilyen nagy gondban, de twitteren értesülhetünk arról, hogy épp hol ragadtak.
A leginkább Victoria Azarenkát viselte meg a dolog, akinek 3 nap alatt sem sikerült még eljutnia Chicagóból Párizsba. Péntek óta tartó folytatásos kálváriája különösen megkapó, mivel valamilyen ismeretlen okból bármi áron el akart jutni a francia fővárosba. Két törölt járat után kért egy jegyet bárhova Európába, de azt sem kapott, végül feljutott egy Rómába tartó gépre. Rómából kétségbeesve üzent, hogy nem tud továbbmenni, mert a vonatok tele vannak, és könyörgött, hogy valaki vigye el autóval, akármennyibe is kerül. Mára kiderült, hogy valahogyan felküzdötte magát egy vonatra, és már Párizsban van.
Szegény Caroline Wozniacki, nem elég, hogy ágyban fekszik a bokája miatt, és MR-re megy, még ott is ragadt Charlestonban, mert szerdáig nincs szabad hely Rómába, Madridba, vagy Barcelonába.
Mahesh Bhupati arról twitterezett, hogy valószínűleg vezetnie kell Barcelonába, mert a Monte Carlóhoz legközelebb eső reptereket  lezárták, a hercegségből pedig gyakorlatilag csak vonattal lehet kijutni. Na persze Franciaországban épp vasutas sztrájk van... Ő is vonatozik épp, még képeket is küldözget a vonatfülkéből.
De inkább örüljünk, hogy Eyjafjöll nem 1 hónappal később ébredt fel, mert épp most törne ki minket a frász, hogy mi lesz a Garrosszal. Meg a játékosokat is, és a szervezőket is. Legfőképpen pedig azokat a külföldieket, akik hónapokkal ezelőtt a félhavi fizetésüket elköltötték jegyre.

vulcano

Fotó: Eurosport

Tenisz
Fucsovics egy helyet rontott, Rublev megelőzte Federert
5 ÓRA
Tenisz
Roger Federer fontos bejelentést tett salakszezonjáról
6 ÓRA