541706_4417224741360_1583969693_n

Fotó: Eurosport

Bár decemberben a teniszezők többnyire pihennek, aztán belevetik magukat az alapozásba, így mi is ritkábban jelentkezünk, de azért mégiscsak kell egy kis zanza az ünnepekre!
A legjobbak egy része a szezon után ellátogatott Dél-Amerikába, többek között Brazíliában és Argentínában szórakoztatták a rajongókat. Roger Federer megmutatta, hogy a lábába is szorult némi tehetség, Caroline Wozniacki pedig Serenát vette elő, hogy még látványosabbá tegye a gálát.
Tenisz
Nem fél többé a salaktól a madridi győztes Sabalenka
2 ÓRA
Továbbra is irigykedünk Bob Bryan alig 1 éves kislányára, Micaelára, amiért élete eddigi 11 hónapja alatt fotózkodott minden teniszezővel, aki számít, amiért szülei egy trópusi desztinációra röptették, és amiért ott ilyen felsőtestekkel találkozott. :)

A91h5vtCYAAJgdf.jpg large

Fotó: Eurosport

Bob öccse, Mike Bryan közben szintén elkelt, amikor november végén Santa Barbarán elvette barátnőjét, Lucie Williamst.

bryan

Fotó: Eurosport

Kim Clijsters végleg elbúcsúzott: hazai közönség előtt, Antwerpenben győzte le pályatársát, Venus Williamst hivatalos búcsúmeccsén.

clijsters_kim640_640

Fotó: Eurosport

Visszavonult Juan Ignacio Chela. A 33 éves argentin 14 évig játszott az ATP Touron, 2004-ben volt 15. a világranglistán, nyert 6 tornát. Mégis a legtöbben arra emlékeznek, amikor a 2005-ös Ausztrál Openen leköpte a szerinte sportszerűtlenül öklöt rázó Lleyton Hewittot.
Nem lesz ott Melbourne-ben Mardy Fish, aki továbbra is szívbetegségéből épül fel. A hírek szerint jól van, és reméli, hogy februárban visszatérhet.
A jövő évben együtt párosozik Flavia Pennetta és Svetlana Kuznyecova!
A Nemzetközi Teniszszövetség Novak Djokovicsot és Serena Williamst választotta az év legjobb játékosainak. Indoklásra nincs szükség.
Jól halad ifjabb Szergej Bubka felépülése. Az ukrán teniszező november elején zuhant ki egy párizsi ház negyedik emeletéről, több csontja is eltörött, és egy kilencórás műtétet hajtottak végre rajta. December közepén már fel tudott állni, és járni is tudott. Mostanság napi hat óra fizioterápiával gyógyul.
Juan Carlos Ferrero máris munkát talált, Nicolas Almagro edzőjeként fog dolgozni a jövőben.
A Rafael Nadal árnyékában töltött évek után ez az év David Ferreré lett a spanyol teniszezők között, akit meg is választottak hazájában a legjobbnak.
Robin Söderling jövője azonban egyelőre bizonytalan. A svéd tavaly nyár óta küzd mononukleózissal, amiből még mindig nem épült fel, így egyáltalán nem biztos, hogy valaha vissza tud térni.
A jó hír viszont az, hogy januárban herótotok lesz a sok tenisztől, amit közvetítünk Eurosporton! A január 14-én kezdődő Ausztrál Nyílt Teniszbajnokság a megszokott módon, egész éjjel látható lesz mindkét csatornánkon. Előtte a World Tennis Challenge elnevezésű adeleide-i felkészülési versenyt közvetítjük január 8. és 13. között.
A móka viszont már idén kezdődik, ugyanis szilveszter napján rajtol a 2013-as ATP szezon és a dohai ATP 250-es torna, méghozzá Rafával!
Úgyhogy, akinek esetleg nincs programja szilveszterre, vagy nem talál más tévéműsort, azt szeretettel várom a képernyők elé az év utolsó napján, melyen késő estig élőben közvetítünk, sőt extrém esetben akár átközvetítünk az új évbe is. :D
Minden kedves Salakblogosnak áldott, békés karácsonyt és nagyon boldog új évet kívánunk!
Petra & Gábor
ATP Rome
Félbeszakadt Djokovic mérkőzése Rómában
2 ÓRA
ATP Rome
A világ egyik legjobb teniszezője szerint Fucsovics élete formájában játszik
3 ÓRA