Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kiderült, miért lépett vissza Marozsán a bécsi tornától

Eurosport Magyarország

Frissítve 22/10/2023 - 13:29 GMT+2

Marozsán Fábián visszalépett a selejtező vasárnapi, második fordulója előtt a Bécsben zajló ATP 500-as keménypályás tenisztornán.

Marozsán Fábián

Fotó: AFP

A világranglistán pályafutása legjobbjaként 65. helyen álló magyar játékos a kvalifikáció első körében, szombaton két szettben nyert a kazah Timofey Skatov ellen, vasárnap pedig a főtáblára jutásért a spanyol Albert Ramos-Vinolas lett volna az ellenfele, de az ATP honlapja szerint délelőtt visszalépett.
"Nagyon szerettem volna pályára lépni a spanyol ellen, megvolt az esélyem a győzelemre, ráadásul nagyon sok magyar szurkoló látogatott ki az előző meccsemre is, így különösen fáj, hogy nem tudom vállalni a folytatást" - nyilatkozta sajtóközleményében Marozsán, aki betegség miatt nem vállalta a találkozót.
Így is szép emlékekkel távozik az osztrák fővárosból a 24 éves játékos, aki részt vett a torna rajtja előtt, pénteken megrendezett Red Bull Bassline elnevezésű bemutatón. A gálán a Kék csoportban Marozsán Frances Tiafoe-val és Alexander Zverevvel mérte össze erejét, a Piros csoportban a hazai játékosok közül Dominic Thiem és Yuriy Rodionov szerepelt, valamint az orosz Andrey Rublev. Az öt nyert pontig tartó minigémek során a magyar teniszező 5:0, 5:1-re legyőzte Tiafoe-t, Zverev azonban jobbnak bizonyult nála. A bemutató végső győztese is a német lett, Thiemet múlta felül a döntőben.
„Aznap szóltak, hogy valaki lemondta a részvételt, és szeretnék, hogy én ugorjak be helyette. Át kellett szervezni a napomat, nagy volt a rohanás, négy-öt perccel a kezdés előtt értem oda, de megérte. Persze itt azért nem mindenki rakott száz százalékot a teniszébe, a szórakoztatás volt a lényeg” – tette hozzá.
Marozsán Fábián orvosi vizsgálat után indul vissza Budapestre, és bízik benne, hogy néhány nap kényszerpihenő után ismét edzésbe állhat. A következő megméretése a párizsi ATP 1000-es torna lenne, ahol jelenleg 12. várakozó az október 28-án rajtoló kvalifikációra.
Forrás: Marozsán Fábián Management, MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés