A világelső Novak Djokovic vezette, címvédő szerbek a németekkel és a kanadaiakkal kerültek egy csoportba a február eleji, melbourne-i ATP Kupa férfi tenisz csapatverseny pénteki sorsolásán.


A viadalt a tavalyi debütálásakor több ausztrál városban bonyolították le, a koronavírus-járvány miatt azonban ezúttal csak Melbourne lesz a helyszín, és a 24-es mezőnyt is megkurtították 12-esre a február 1. és 5. között sorra kerülő tornára.
Tenisz
A héten a szokásosnál jobban befagyott a tenisz-világranglista
TEGNAP 08:08
Az országba érkezésükkor 14 napos szigorú karanténra kötelezett játékosok itt szerepelhetnek majd először tétmérkőzésen, és felkészülhetnek a február 8-án kezdődő Australian Openre.
Djokovic és Szerbia tavaly a Rafael Nadal vezette spanyolokat verte a sydneyi döntőben, az idén pedig már a csoportszakasz során kemény párharcok várnak rá. Az A jelű hármasban az Alexander Zverev fémjelezte németek, valamint a Denis Shapovalov és Milos Raonic vezette kanadaiak is kemény ellenfélnek ígérkeznek.

nadalteam.jpg

Fotó: Eurosport

A négy csoportból az első helyezettek jutnak az elődöntőbe.
A spanyolok a B csoportban szerepelnek majd a görögökkel és a Nick Kyrgios nélkül felálló, házigazda ausztrálokkal, míg az osztrákok - Dominic Thiemmel - az olaszokkal és a franciakkal csapnak össze a C jelű trióban. A D csoport favoritja Oroszország, a másik két résztvevő Argentína és Japán.
MTI
Tokyo 2020 mixed doubles
Az olimpia legviccesebb díjátadóján Karatsev majdnem lenyúlta az aranyat
02/08/2021 00:18
Tokyo 2020
Miközben Zverev olimpiai aranyérmét ünnepelte, Khachanov ütőjén vezette le a frusztrációt
01/08/2021 19:53