A világelső Novak Djokovic vezette, címvédő szerbek a németekkel és a kanadaiakkal kerültek egy csoportba a február eleji, melbourne-i ATP Kupa férfi tenisz csapatverseny pénteki sorsolásán.


A viadalt a tavalyi debütálásakor több ausztrál városban bonyolították le, a koronavírus-járvány miatt azonban ezúttal csak Melbourne lesz a helyszín, és a 24-es mezőnyt is megkurtították 12-esre a február 1. és 5. között sorra kerülő tornára.
Tenisz
Djokovic vagy titkolja, hogy be van oltva, vagy kivételeztek vele egy rendezvényen
2 ÓRÁJA
Az országba érkezésükkor 14 napos szigorú karanténra kötelezett játékosok itt szerepelhetnek majd először tétmérkőzésen, és felkészülhetnek a február 8-án kezdődő Australian Openre.
Djokovic és Szerbia tavaly a Rafael Nadal vezette spanyolokat verte a sydneyi döntőben, az idén pedig már a csoportszakasz során kemény párharcok várnak rá. Az A jelű hármasban az Alexander Zverev fémjelezte németek, valamint a Denis Shapovalov és Milos Raonic vezette kanadaiak is kemény ellenfélnek ígérkeznek.

nadalteam.jpg

Fotó: Eurosport

A négy csoportból az első helyezettek jutnak az elődöntőbe.
A spanyolok a B csoportban szerepelnek majd a görögökkel és a Nick Kyrgios nélkül felálló, házigazda ausztrálokkal, míg az osztrákok - Dominic Thiemmel - az olaszokkal és a franciakkal csapnak össze a C jelű trióban. A D csoport favoritja Oroszország, a másik két résztvevő Argentína és Japán.
MTI
Indian Wells
Norrie és Baszilasvili a döntőben
5 ÓRÁJA
Indian Wells
Basilashvili lesz Norrie ellenfele a döntőben
6 ÓRÁJA