TENNIS-MEN/

Fotó: Eurosport

Djokovic, Ferrer, Gulbis, Bryanék, Venus, Kleybanova emelgettek trófeát múlt héten. Részletek alább.
Novak Djokovic 17. tornagyőzelmét aratta Dubaiban, megvédte tavalyi címét. Nem állíthatjuk, hogy nem szenvedett meg érte, hiszen 4 meccsen 3 háromszettesbe sikerült beleszaladnia, szetthátrányból fordított Troicki, Ljubicic és Baghdatis ellen, és a Youzhny elleni döntőt is kicsit túlbonyolította. Akár ki is mondhatjuk, hogy szörnyű játékkal nyerte meg Dubait, de az ilyen nyögvenyelésből lehet a legtöbbet tanulni, jól jöhet ez még a későbbiekben. Ráadásul megerősítette egy időre 2. helyét a világranglistán.
ATP Rome
Álomdöntő Rómában: jön az első idei Djokovic-Nadal!
4 ÓRA
Juan Carlos Ferrero zsinórban harmadik tornagyőzelmét szerezhette volna meg Acapulcóban, ám a csodás sorozatot egyik legjobb barátja, David Ferrer szakította meg. A két spanyol már múlt héten Buenos Airesben is döntőzött, akkor még Szúnyog nyert, most Ferrer, és ez így van jól. Tudjátok milyen ritka, ha két teniszező két egymást követő héten is döntőt játszik egymással? Utoljára ez 2001-ben fordult elő Kuertennel és Rafterrel Cincinnatiben és Indianapolisban.
Ferrer 2008 óta először nyert tornát, elmúlt 14 mérkőzéséből 12-t nyert meg, míg Ferrero 15-ből 14-et, és három hét alatt két trófeát meg egy döntőt számolhat. Szép volt chicos!
Ernests Gulbis élete első tornagyőzelmét aratta Delray Beachen, a szülinapját ünneplő Karlovicsot győzte le. Reméljük ez a későn jött első nagy siker tényleg elindítja Ernie-t a jó úton.
A Bryan tesók pályafutásuk 58. tornagyőzelmét aratták ugyanitt, ami azért fontos, mert így az örökrangsor második helyére kerültek, és már csak 4 trófea hiányzik nekik ahhoz, hogy behozzák minden idők legeredményesebb párosát, a Todd Woodbridge és Mark Woodforde kettőst.
A lányoknál Venus megint címet védett, 2009 után újra összejött a Dubai-Acapulco dupla, ezúttal az élete első döntőjét játszó Polona Hercogot verte szetthátrányból Mexikóban. Venus a legeredményesebb teniszező az aktív játékosok között 43 tornagyőzelmével, az örökranglistán pedig már a 10. helyen áll Martina Hingisszel holtversenyben.
Alisa Kleybanova is feliratkozott a tornagyőztesek körébe, miután meglepetésre megverte Dementievát Kuala Lumpurban.
[gallery link="file" columns="2"]
ATP Rome
Nadal az első döntős Rómában
5 ÓRA
Tenisz
Federer és Fucsovics genfi meccsei élőben, magyar kommentárral az Eurosport Playeren!
9 ÓRA