Denis Shapovalov szerint a nézők nélküli tornák és a védőbuborék miatt a játékosok elveszítik a tenisz iránti szenvedélyüket. A fiatal kanadai minél kevesebb versenyen szeretne elindulni, amíg nem javul a helyzet.

Denis Shapovalov elődöntőig jutott Dubajban, ahol szettelőnyből kapott ki a torna meglepetésemberétől, a dél-afrikai Lloyd Harristől. Shapovalov még a verseny elején arról beszélt, egyáltalán nem élvezi a teniszt a járvány óta, és amíg nem javulnak a körülmények, és nem lazul a védőbuborék, próbál minél kevesebb tornán részt venni.
Több teniszező beszélt arról, mennyire rosszul viselik, hogy nézők nélkül kell játszaniuk, és a versenyek alatt nem hagyhatják el a buborékot. Tsitsipas korábban a magányra panaszkodott, Benoit Paire többször élesen kifejtette, hogy csak a pénzért játszik, Gilles Simon pedig egyenesen szünetre vonult. Ezúttal Denis Shapovalov is csatlakozott azok táborához, akik nagyon rosszul viselik a korlátozásokat.
Australian Open
Zseniális labdamenetet nyert meg Gael Monfils
2 ÓRÁJA
„Amilyen gyakran csak tudok, megpróbálok távol maradni a buboréktól. Ausztrália után úgy éreztem, hogy eléggé megviselt vagyok, szóval eljöttem Dubajba edzeni és pihenni, és kihagytam a rotterdami tornát, mert nem éreztem magam megfelelő állapotban. Minél kevesebb versenyen próbálok indulni. Néha az új tornák, mint ez, segítenek, mert valami újat hoznak, és nem érzed rutinnak”- utalt arra Shapovalov, hogy először vett részt a dubaji tornán.

Shapo.jpg

Fotó: Eurosport

A kanadai úgy érzi, az élet a buborékban túlságosan megviseli őt mentálisan, ezért amíg nem változik a helyzet, nem akar túl gyakran játszani.
„Természetesen fantasztikus, hogy játszhatunk, de ahogy mennek a hetek, kezded elveszíteni a szenvedélyed a tenisz iránt, sok játékos szenved ezzel”
- osztotta meg gondolatait.
Az utóbbi napokban sok szó esett a ranglistarendszerről, többen vélték úgy, hogy nem teljesen igazságos a számítás. Zverev katasztrofálisnak nevezte a ranglistát, véleményével Navratilova is egyetértett, Rublev szintén úgy érezte, hogy nem fair a mostani rendszer, és jóval előrébb kellene állnia. Shapovalov visszafogottabban nyilatkozott, szerinte ebben a helyzetben nehéz igazságot teremteni.
„Őszintén szólva, nem tudom. Mindig lesznek pozitívumok és negatívumok a ranglistarendszerben. Nehéz most előre jutni, mert a játékosok nem veszítenek pontokat. Nem sokat gondolkodtam ezen. Egyrészt ez jó nekem, mert elődöntőztem Miamiban, szóval ha idén hamar kiesek, azt hiszem, csak 50%-át veszítem el a pontjaimnak, vagy nem is tudom, hogy van ez pontosan. Másrészt tényleg nagyon nehéz előrejutni. Meglepődtem, hogy Rublev kb huszonöt 500-as tornát ( ez valójában négy - szerk.- ) nyert, és mégsem javított sokat.”
via
Australian Open
„Megőrültem egy kicsit meccs közben” – vallotta be az önmagát ostorozó Medvedev
3 ÓRÁJA
Australian Open
Barty könnyedén jutott a négy közé
3 ÓRÁJA