Jó kis első héten vagyunk túl, nem igaz?
Rendesen odatették magukat a lányok és a fiúk, csupa rangos döntővel indult 2014.
Ha 10 évvel ezelőtt azt mondom, hogy Federer és Hewitt játszanak egy tornadöntőt, mindenki csak a vállát vonogatta volna: ja, csak a szokásos. 2014-ben úgy kezdeni egy teniszről szóló írást, hogy Federer és Hewitt játszották a brisbane-i döntőt, mindenképpen figyelemfelkeltő.
Tenisz
„Hamarosan visszatérek”- a US Open-bajnok kezd túljutni motivációs problémáin
3 ÓRÁJA
Pláne, ha úgy folytatom tovább, hogy Lleyton Hewitt nyerte a tornát. Az elnyűhetetlen ozzitól már jómagam sem vártam sokat (és ez nagy szó!), ám amikor tavaly a US Openen majdnem negyeddöntőbe jutott Youzhny ellen, látszott, hogy nem csak pislákol az a bizonyos tűz. Jó öreg Léjt csaknem 3 és fél év után nyert újra tornát, a 2010-es hallei győzelme után, melyet hogyhogynem épp Federertől csent el.
Elveszített finálé ide vagy oda, azért Roger is remek formában kezdte az évet, ám megint sikerült rossz helyen és rossz időben elbambulnia. De úgy tűnik, év elején nem nyikorog a Fedexpressz szekér, és ez biztató lehet a szezonra nézve.
És ha őszintén a szívünkre tesszük a kezünket, szinte szívet melengető érzés volt látni, hogy egészen vállalható meccset tolt ez a két 32 éves, akik ketten együtt 19 Grand Slam torna birtokosai és nem mellesleg 5 és fél kölök apukái.
Mint ahogy szívet melengető érzés azt látni, hogy két tehetséges és szerethető figura: Rafa Nadal és Gael Monfils - akik az elmúlt években annyi sérüléssel küzdöttek -, visszatértek és újra a legmagasabb színvonalon űzik a teniszt. Dohában is izgalmas, küzdelmes háromszettes döntőt láttunk, ami úgy ért véget, ahogy általában véget szokott, azaz Rafa rágcsálta meg az aranymadárkát, ám azzal az fura érzéssel, hogy mintha egy felnőtt Monfilst kaptunk volna vissza.
Stanislas Wawrinka lehet azon teniszezők egyike, akik idén talán beleszólhatnak a nagyok csatáiba, és abba, hogy ne csak Djokovics-Nadal döntőket lássunk unalomig. Miszter egykezes fonák Chennaiból küldött újévi köszöntőt nekünk és Nolééknak, azzal az utóirattal, hogy figyelj Melbourne, én is jövök. Figyeljünk mi is.
A hölgyek miatt sem kellett szégyenkeznünk az első héten. A három szezonnyitó tornán 4 korábbi (és jelenlegi) világelső és 5 Grand Slam bajnok (28 GS trófeával!) jutott döntőbe. Brisbane-ben rögtön megrendezték a főpróbát a két legjobb, Serena Williams és Victoria Azarenka között, melyet megint a világelső nyert, jelezvén, hogy így a kétszeres Ausztrál Open címvédő vért fog izzadni, ha triplázni óhajt.
Aucklandben két olyan klasszis csapott össze, akikről sokan rég lemondtak, de most megmutatták, hogy még nem kell. Ana Ivanovics és Venus Williams fordulatos háromszettes csatáját végül a szerb nyerte, aki több mint két évet várt az újabb trófeára és így magabiztosan készülhet arra a Grand Slam versenyre, melyen - ki emlékszik már rá? - döntőt is játszott.
Arra viszont élénken emlékszünk, hogy Li Na  is megfordult már egyszer-kétszer a Rod Laverben második szombaton, így nem csoda, ha ő is tornagyőzelemmel indította a szezont. Minden idők mindössze második kínai WTA döntőjében (az elsőben is érdekelt volt) a Roland Garros bajnok győzött Peng Shuai ellen Shenzenben, pályafutása során először címet védve.
Szóval, soha rosszabb első hetet.
Ui.: Ja, és Rory McIlroy megkérte Caroline Wozniacki kezét szilveszter éjjel. Mondom én, soha kevésbé csillogó újévet.

Fotó: Eurosport

Tenisz
A történelmi mélypont után a 22 éves balkezes teniszező lehet a franciák megmentője
6 ÓRÁJA
Tenisz
Negyvenhárom helyet javított a berlini bajnok a világranglistán
7 ÓRÁJA