Bár kétszettes előnye volt a 21-szeres Grand Slam-bajnokkal szemben, nem érzi kudarcnak a vereségét. Azt is tudja, mit kell megtanulnia.

Jannik Sinner közel állt a meglepetéshez Wimbledonban, de hiába vezetett 2-0-ra Novak Djokovic ellen, a szerb megfordította a találkozót. A 20 éves olasz a Gazzettának adott interjúban elmondta: szerinte nem ő omlott össze, hanem az ellenfele emelte magasabb szintre a játékát, és ez egy olyan képesség, amit ő is szeretne elsajátítani.
US Open
Djokovicnak elkezdték felfújni a mentőmellényt, de még nem biztos, hogy oda is dobják neki
17 ÓRÁJA
Sinner arról is beszélt, hogy érzi magát az új csapatában, hogyan tudott beilleszkedni Darren Cahill, aki Wimbledonban csatlakozott, és milyen céljai vannak az év hátralévő részében. Ő egyébként úgy érzi: minden adott ahhoz, hogy szintet lépjen az amerikai keménypályás szezonban, a US Openen pedig a negyeddöntőnél is tovább jusson.
Szoktál még gondolkozni a Djokovic elleni wimbledoni negyeddöntőn? Közel voltál…
Közel, ez tény. Ebben a világban minden a különbségről szól. Gondolok rá természetesen, és volt néhány rossz napom, de utána próbáltam a pozitívumokat látni. Konkrétan, hogy Nolénak emelnie kellett a színvonalon, különben másképp alakult volna. Úgy tűnhet, hogy én omlottam össze, de nem így történt: ő volt az, aki egy másik dimenzióba lépett.
Ez frusztrál egy kicsit, ugye?
Inkább arra késztet, hogy jobban megértsd, hogyan csinálja ezt, van-e valami titka vagy módszere. Hányszor került kétszettes hátrányba? Sokszor. És mennyit nyert meg ezek közül? Sokat. Az ötödik szettben a szervák 92%-t megjátszotta: ez azt jelenti, hogy a meccs előrehaladtával egyre jobban olvasta a játékomat. Napról napra dolgozok azon, hogy kiszámíthatatlanabb legyek, jobban variáljam a teniszemet, de ehhez idő kell. Ugyanakkor azt gondolom, hogy jó úton járok.
Ha az eredményeket figyelmen kívül hagyjuk, akkor is úgy tűnik, hogy jobban érzed magad a pályán.
Mindig is élveztem a teniszt, mert ez az én szenvedélyem. Van, hogy elfáradok, néha csalódások érnek, de az élsportolók szerencsés emberek. Figyelnünk kell a külvilágra, hogy megértsük: kiváltságosak vagyunk.

Jannik Sinner

Fotó: Getty Images

Az új csapatválasztás azt sugallja, hogy felnőttél. Mintha a saját kezedbe vetted volna a sorsod.
Fontos, hogy milyen csapattal dolgozom. Simone Vagnozzi oldalán több időt töltöttem a pályán, mint bárki mással. Később csatlakozott Ferrara és Bianchi, végül Darren Cahill. Az volt a cél, hogy a csapatunkban teljes legyen a harmónia, és ha adódik valamilyen probléma, együtt oldjuk azt meg. Vannak jó napok, és frusztrálóak is, mint amilyen a Djokovic elleni meccs volt, ám az a fontos, hogy együtt, a megfelelő módon kezeljük, hogy a következő alkalommal nyugodtan, 100%-on tudjak játszani.
Milyen embernek ismerted meg Cahillt?
Ő a legkedvesebb ember, akit ismerek. Könnyű megközelíteni, igazi csapatember. Wimbledonban az egyik nap eljött hozzánk sütögetni, és még azt is alázattal csinálta. Ami azt illeti: mázli, hogy ott volt, ő mentette meg a vacsoránkat. Ő rendelkezik a legnagyobb rutinnal köztünk, mindig megtalálja a megfelelő szavakat. A játékosok is nyugodtabbak, ha ezt érzik.
Láttad Musetti meccsét Alcaraz ellen?
Természetesen, gyönyörű döntő volt, gyönyörű győzelemmel. Mi, olaszok próbálunk fejlődni, előbbre lépni, és mindannyian a saját eszközeinkkel tesszük ezt. Azt szeretnénk, ha megmaradna az emberek tenisz iránti szenvedélye.

Musetti emlékezetes meccsen múlta felül Alcarazt

Umag után jön az amerikai keménypályás szezon. Sok tenisz vár még rád a 2022-es szezon hátralévő részében.
Egyelőre jól alakult a szezon, de ez még sokkal jobb is lehetett volna, ha nem hátráltatnak a sérülések. Amerika ismételten egy jó lehetőséget kínál a fejlődésre: nem igazán nevezném tesztnek, de úgy érzem, ez az a hely és idő, amikor képes lehetek jobb teljesítményre.
A US Open az egyetlen Slam, amelyről még nincs negyeddöntőd.
De nem is akarok megállni a negyeddöntőnél, messzebb akarok jutni, egészen a legvégéig. Amennyiben így dolgozunk tovább, jelentősebb célokat kell megfogalmazunk.
Volt rá időd, hogy nyomon kövesd a Milan nyári igazolásait?
Erre inkább csak annyit mondok, mi az, ami jót tesz majd a bajnokságnak: ilyen az, hogy Lukaku visszatért az Interhez, vagy hogy a Roma megszerezte Dybalát, de közben azért mi is erősödtünk. Szórakoztató lesz. Kivéve Vagnozzinak, ő ugyanis Inter-szurkoló (nevet).
Egyre többször szerepelsz az újságok címlapjain is. Még a végén divatdiktátor lesz belőled.
Csak akkor írok alá szerződést egy márkával, ha tetszik az, amit csinálnak. Szeretek beszélni az ott dolgozó emberekkel, táplálkozni az energiájukból. Hasznosnak tartom, ha számomra idegen világból tanulhatok, ilyen a divat is. Azt azért elmondhatom, hogy esténként nem ugyanazokban a ruhákban mászkálok, mint amikben a címlapokon látnak.
Amikor egy Nike-hoz hasonló méretű cég 150 millió eurós szerződést köt veled 10 évre, érzed magadon a felelősség súlyát?
Hisznek bennem, én pedig bennük – ez a kombináció működőképes. Ezt követően jön csak a nyomás, amit én helyezek saját magamra azzal, hogy minden egyes meccset és tornát meg akarok nyerni.
Másképpen fogalmazva: igazi keményfejű, hegyvidéki ember vagy, bár most már azt mondhatjuk, hogy az életed felét a tenger mellett töltötted. Vagy már másképp gondolsz magadra?
Már épp azt gondoltam, hogy tengeri gyerek vagyok, amikor ráléptem egy tengeri sünre. Őrülten fájt, még most is van úgy, hogy érzem. Ezt jelzésként értékeltem: maradok a hegyek mellett. Talán ez az én igazi terepem.
Forrás: Gazzetta

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
National Bank Open
Kyrgios megállíthatatlannak tűnik, Monfils megsérült, gigászi küzdelmek a nyolcaddöntőkben
TEGNAP 08:45
Tenisz
Több mint ezer pontot ver üldözőire Medvedev a világranglista élén, Djokovic továbbra is hatodik
08/08/2022 08:51