Először rendezhetett volna ATP tornát Tel Aviv szeptemberben, de a nemzetközi szövetség - mérlegelve az Izrael és a Hamasz között kialakult helyzetet, a szinte folyamatos harcokat - biztonsági kockázatokra hivatkozva lemondta az idei tornát.
Chris Kermode az ATP elnöke úgy nyilatkozott, hogy nekik mindenekelőtt a játékosok, a rajongók, valamint a rendezők biztonságát kell szem előtt tartaniuk egy ilyen döntés meghozatalánál, és bár megérti a szervezőbizottság elnökének, Asaf Tochmeirnek csalódottságát, nagyra tartják a szervezők erőfeszítéseit, és elismerik, hogy mindent megtettek, hogy a lehetőségekhez képest rendben lebonyolítsák a tornát, ők az ATP-nél mindezek ellenére most nem dönthettek másként.
A Tel Aviv-i helyszín egyébként  a szentpétervári torna helyére került volna be a versenynaptárba idén először, és ha minden jól megy 2015-ben, meg is rendezhetik a tornát.
ATP Washington, DC
Nadal kőkemény, háromórás mérkőzésen jutott tovább Washingtonban
5 ÓRÁJA
Nem mindenki gondolja egyébként úgy, ahogyan Tochmeir - mármint, hogy a tornát rendben meg lehetett volna rendezni - egyfelől az argentinok, Izrael soros Davis Kupa ellenfelei is kérték, hogy mérkőzésüket másutt rendezzék, másrészt Jonathan Ehrlich, a világ egyik legjobb páros játékosa, egyben az egyik legjobb izraeli teniszező is, aki a bombázások első hetét követően az egész családját áttelepítette az Egyesült Államokba.
Az argentinok esetében még talán lehet arról beszélni, hogy a Davis Kupában kulcsfontosságú pályaválasztói jogot szeretnék ilyenformán megkaparintani, Ehrlich esetében azonban efféle fondorlatról aligha lehet szó.
Ismét csak Kermode szavait érdemes idézni, a legfontosabb, hogy a béke visszatérjen a térségbe, az sokkal fontosabb, mintsem, hogy egy holmi teniszversennyel mi lesz.
ATP Washington, DC
Csak a szokásos Nadal: remek lábközötti után nyert labdamenetet
6 ÓRÁJA
ATP Washington, DC
Csak a szokásos Nadal: remek lábközötti után nyert labdamenetet
6 ÓRÁJA